Keskiluokan Joe vs. Trump

Yhdysvaltain demokraattien presidenttiehdokkuudesta kamppailee kaikkien aikojen kirjavin joukko.

Amerikka 02.05.2019 20:50
Teppo Tiilikainen
Entinen varapresidentti Joe Biden puhui demokraattipuolueen jäsenille Doverissa, Delawaren osavaltiossa 16. maaliskuuta 2019.
Entinen varapresidentti Joe Biden puhui demokraattipuolueen jäsenille Doverissa, Delawaren osavaltiossa 16. maaliskuuta 2019. © Saul Loeb / afp / lk

Demokraattien presidentinvaalikampanja on kiihtynyt Yhdysvalloissa uusille kierroksille sen jälkeen kun entinen varapresidentti Joe Biden ilmoittautui mukaan kisaan 25. huhtikuuta.

Biden kertoi päätöksestään Twitterissä tunteikkaalla kampanjavideolla. Hän esiintyi kansakunnan isähahmona, joka pystyy syrjäyttämään presidentti Donald Trumpin ja kääntämään Yhdysvaltain poliittisen kurssin takaisin turvallisille vesille.

Videollaan Biden hyökkäsi rajusti Trumpia vastaan muistuttamalla tämän reaktiosta Charlottesvillen parin vuoden takaisiin mellakoihin, joissa kuoli yksi ja loukkaantui kymmeniä ihmisiä.

Biden muistutti, että mellakat puhkesivat uusnatsien ja muiden valkoisen ylivallan kannattajien mielenosoituksessa, ja että Trump rinnasti tuolloin mielenosoittajat ja heidän vastustajansa toteamalla, että molemmilla puolilla oli ”erittäin hienoja ihmisiä”.

Sisältö