Alastonmaalaukset ovat pornoa, linjasi Facebook ja sensuroi taidetta mainoksista – mutta lupaa nyt harkita kantaansa uudelleen

Belgian Flanderin osavaltion turistitoimisto suivaantui, kun se ei voinut mainostaa taiteilija Paul Rubensin kotimuseota tauluissa esiintyvän alastomuuden vuoksi.
Ulkomaat 11.6.2019 12:19
Paul Rubensin töitä esillä Palais des Beaux-Arts -museossa Ranskan Lillessä. Rubens on yksi taiteilijoista, joiden töitä on Facebook on sensuroinut mainoksista alastomuuden vuoksi.
Paul Rubensin töitä esillä Palais des Beaux-Arts -museossa Ranskan Lillessä. Rubens on yksi taiteilijoista, joiden töitä on Facebook on sensuroinut mainoksista alastomuuden vuoksi. © Geert Vanden Wijngaert / AP / LEHTIKUVA

Facebook ilmoitti 5. kesäkuuta 2019 ryhtyvänsä määrittelemään uudestaan, miten se tulevaisuudessa suhtautuu alastomuuteen sivuillaan. Ilmoitus oli vastaus yrityksen pääkonttorin ulkopuolella New Yorkissa järjestettyyn mielenilmaukseen, jossa Facebookia vaadittiin lopettamaan taiteen sensurointi siveyden nimissä.

Yhtiön tämänhetkisissä käyttöehdoissa rajoitetaan alastomuuden tai seksuaalisen toiminnan näyttämistä sivustolla. Yhtiö perustelee linjausta sillä, että tämänkaltainen sisältö loukkaisi osaa Facebookin käyttäjistä.

Käytännössä linjaa valvotaan algoritmeilla, jotka torppaavat automaattisesti siveettömän sisällön.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu