Nainen ”heräsi eloon” ruumishuoneella – Etelä-Afrikan elävät vainajat ovat oire pahasta terveyskriisistä

Mustien ja valkoisten tulo- ja varallisuuserot ovat valtavat, vaikka rotuerottelun päättymisestä on 24 vuotta. Kuudesosalla eteläafrikkalaisista on varaa kunnolliseen hoitoon.
Afrikka 26.8.2018 20:50

Hökkelikylä viinitilan mailla Stellenboschissa Etelä-Afrikassa elokuussa 2018. Maan tulo- ja varallisuuserot ovat edelleen jyrkimpiä maailmassa.

Etelä-Afrikassa on syytä varoa valahtamasta tajuttomaksi onnettomuudessa tai sairaskohtauksen yhteydessä. Silloin voi nimittäin päätyä ruumishuoneelle lääkärin kirjoittamaan kuolintodistuksen ja hautausluvan kanssa.

Ruumisarkusta koputtavat tai käärinliinoisssaan istualleen nousevat vainajat ovat perinteisiä kauhutarinoiden aineksia, mutta Etelä-Afrikassa ne voivat olla myös todellisuutta.

Uusin makaaberi tapaus, jossa kuolleeksi todettu potilas heräsi henkiin – tai ei siis itse asiassa koskaan kuollutkaan – kirjattiin juhannuksen aikaan kesällä 2018.

Nainen oli menettänyt autonsa hallinnan, jolloin auto alkoi heittelehtiä, syöksyi tieltä ja kääntyi ympäri. Yksityisen Distress Alert -ambulanssiyhtiön työntekijät riensivät apuun mutta totesivat onnettomuuspaikalla, ettei nainen ”osoittanut elonmerkkejä”. Myös kaksi auton matkustajaa oli menehtynyt.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu