2 päivää USA:n vaaleihin: Obaman täti ylitti uutiskynnyksen

Ulkomaat 2.11.2008 09:35

Toimittaja Jari Lindholmin tiivistelmä presidentinvaalikamppailun viime vaiheista.Republican presidential candidate Sen. John McCain, R-Ariz., left, and California Gov. Arnold Schwarzenegger arrive at a rally Friday, Oct. 31, 2008 at the Nationwide Arena in Columbus, Ohio. (AP Photo/Kiichiro Sato)

Republikaanien ehdokas John McCain sai rinnalleen Kalifornian kuvernöörin Arnold Schwarzeneggerin vaalitilaisuudessa Columbuksessa Ohiossa. (Kuva Kiichiro Sato / AP / Lehtikuva)

* Vaalikamppailun asetelmissa ei lauantainakaan tapahtunut muutosta sen paremmin valtakunnallisesti kuin osavaltioissakaan. Mielipidetiedustelut näyttivät John McCainin kaventaneen Barack Obaman etumatkaa Pennsylvaniassa, mutta ei tarpeeksi voittaakseen tiistaina.

* Uutistoimisto AP kertoi lauantaina, että Obaman kenialainen täti oleskelee Yhdysvalloissa laittomasti. Täti oli hakenut turvapaikkaa vuonna 2004, ja kun se oli evätty, hän oli jäänyt maahan ilman lupaa. Obaman kampanjan mukaan ehdokas ei ole tiennyt asiasta.

* Epäsuosittu varapresidentti Dick Cheney ilmaisi tukensa McCainille, ja Obaman kampanja levitti tietoa vahingoniloisena.

* McCainin puolesta Ohiossa kampanjoinut entinen muskelitähti, Kalifornian kuvernööri Arnold Schwarzenegger sutkaisi Obaman palvelleen maataan senaatissa vähemmän aikaa kuin McCain palveli sitä sotavankina Vietnamissa. Eräiden tietojen mukaan Obama on kaavaillut ”Kuvernaattoria” energiaministeriksi hallitukseensa, jos voittaa vaalit.

Teksti
Jari Lindholm

Democratic presidential candidate Sen. Barack Obama, D-Ill., speaks at a rally at Parkview High School in Springfield, Mo. Saturday, Nov. 1, 2008.(AP Photo/Alex Brandon)
Demokraattien ehdokas Barack Obama puhumassa Springfieldissä Montanassa 1. lokakuuta 2008. (Kuva Alex Brandon / AP / Lehtikuva)

Aiemmat tiivistelmät
3 päivää USA:n vaaleihin: Pennsylvaniasta tulossa tiukka kamppailu (SK netti 1.11.2008)
4 päivää USA:n vaaleihin: Maanvyöry vai pitkä vaali-ilta? (SK netti 31.10.2008)
5 päivää USA:n vaaleihin: Obama säilyttänyt johtonsa (SK netti 30.10.2008)
6 päivää USA:n vaaleihin: Konservatiivit syyttävät jo McCainia tappiosta (SK netti 29.10.2008)
7 päivää USA:n vaaleihin: Uusnatsit suunnittelivat Obaman murhaa (SK netti 28.10.2008)
8 päivää USA:n vaaleihin: McCain keskittyy talouteen (SK netti 27.10.2008)

Kuvakooste
Syrjäkylien Amerikka: Menetetty maa (SK netti 31.10.2008)