Tiedeakatemia sai uusia kunniajäseniä

Tiede 9.4.2008 12:01

Satavuotisjuhlaansa viettävä Suomalainen Tiedeakatemia on nimennyt historiansa ensimmäiset naispuoliset kunniajäsenet. He ovat Helsingin yliopiston kasvipatologian professori emerita Eeva Tapio ja folkloristiikan professori emerita Anna-Leena Siikala.

sirpa jalkanenMiespuolisiksi kunniajäseniksi kutsuttiin emeritusprofessorit Paavo Seppänen (HY, sosiologia) ja Jarmo Visakorpi (Tampereen yliopisto, lastentautioppi).

Tiedeakatemian esimieheksi valittiin HY:n venäjän kielen ja kirjallisuuden professori Arto Mustajoki ja varaesimieheksi immunologian professori Sirpa Jalkanen (kuva).

Tiedeakatemian vuotuinen 15.000 euron kunniapalkinto annettiin Helsingin yliopiston fysiikan professorille Keijo Kajantielle hänen suurista ansioistaan alkeishiukkasten ja atomin ytimien rakenneosasten tutkimuksessa.

Kuudensadan professorin yhteisö kasvoi juhlakokouksessa 19 uudella jäsenellä. Lue lisää Suomalaisen Tiedeakatemian satavuotiaasta historiasta ja nykyroolista tämän viikon Suomen Kuvalehdestä (15/2008).

Suomalainen Tiedeakatemia on perustettu vuonna 1908. Sen tehtävänä on edistää tieteellistä tutkimusta ja toimia tutkijoiden yhdyssiteenä.

Teksti Jukka Ukkola

Hän-muotokuvassa Sirpa Jalkanen (SK 1/2008)