Antila. Jahtikuningatar.
Antila. Jahtikuningatar. © Vesa lehtimäki

Komeita kaatoja

Polkom 15.11.2019 06:00
Pekka Ervasti
avatar - 'Pekka Ervasti

Hirvijahtikausi alkaa olla taputeltu. Erämaiden metsäteillä risteilee enää vain harvakseltaan limusiinitason tilatakseja, jotka kuljettavat metsästystä harrastavia, tärkeitä yhteiskunnallisia toimihenkilöitä lämmitettyihin passitorneihin.

Joidenkin osalta kaatoryypyt on jo kumottu. STM:n ylijohtajaa Outi Antilaa on turha kutsua enää edustusjahteihin tällä sesongilla. Kateelliset eräkaverit arvelevat, että tulevalla eläkejohtajalla tuli jo sesongin kellistyskiintiö täyteen.

Hiljattain Antilalta onnistui komea kaksoiskaato. Kelan jännittävässä pääjohtajajahdissa menivät nurin sekä Sdp että vasemmistoliitto.

Sarvet seinälle!

 

Nyrkkisäännön mukaan onnistuneeseen herrajahtiin tarvitaan 70 prosenttia tuuria ja 20 prosenttia taitoa. Komea jahti-illallinen kattaa loput kymmenen prosenttia. Kaikki voi kuitenkin mennä sataprosenttisesti pieleen, jos ei saa kutsua ollenkaan.

 

Osana pohjoismaista puolustusyhteistyötä suomalaiset saavat kutsuja myös ruotsalaisiin edustusjahteihin. Vaikka metsästyskulttuurit ovat erilaiset, kokeneemmat tietävät, että Ruotsissa pärjää aivan hyvin, jos opettelee yhden ainoan kysymyksen ulkoa: ”Var finns fickpluntans befyllingsstation?”

 

Kepun Kela-kaappauksen kulmunoinut Markus Lohi kiristi suhteet hallituskumppani Sdp:hen äärimmilleen.

Oppositio seuraa tilannetta hykerrellen: parhaassa tapauksessa liikkeelle lähtee aivan ihana kostonkierre.

Kepu pettää aina – mutta demarit kuittaavat taatusti.

 

Ilkka Kanervan (kok) johtamassa puolustusvaliokunnassa mietitään kuumeisesti, miten pieni Suomi voisi tukea Turkin armeijan jyrän alle jääneitä kurdeja. Kiitollisuudenvelkaan jäätiin, kun peshmerga-taistelijat kävivät taannoin kiittämässä suomalaisia Irakissa saamastaan sotilaskoulutuksesta.

Ikuisen aseveljeyden kunniaksi vieraat lahjoittivat valiokunnalle polttopullollisen yrttiviinaa. Jostakin syystä se on edelleen tyhjentämättä valiokunnan annosviinavarastossa. Olisiko puteli nyt syytä palauttaa solidaarisuuden nimissä?

P. S. Matti ja Teppo kutsuttiin Linnaan. Onko Kaartin soittokunta syrjäytetty?

Avainsanat
Sisältö