Zyskowicz. V for valinnanvapaus.

Ben pituinen se

polkom 08.06.2018 06:00
matti simula
Jokinen. Kallen eväät.
Sipilä. Hermo lepää.

matti.simula@otava.fi

Väittävät, ettei sote yhtä miestä kaipaa. Väittävät väärin, kyllä kaipaa.

Hallitus ja sen suurhanke kaatuisivat heti, jos kävisi ilmi, ettei yksi mies sotea kaipaa.

Se mies on kokkari Ben Zyskowicz.

 

Zysse nauttii eduskuntaryhmässään niin suurta arvostusta, että jopa itseriittoisimmat, ketään kuuntelemattomat minä-minä-minä-porvaritkin kuuntelevat häntä.

Jos B. Z. lakkaisi ajamasta sote-uudistusta, käynnistyisi kokkariryhmässä sellainen vauhkopako, että koko hallituksen elinkaaresta voitaisiin todeta: Ben pituinen se!

 

B.Z. poikkeaa toisesta kokonsa puolesta huomiota herättävästä pelimiehestä Eero Heinäluomasta (sossu) siinä, että tämä lyhyempi kykenee silloin tällöin viemään projektin tavoittelemaansa päätökseen.

Eikä Benillä liene ryhmässään yhtään tulikiukkuista vastustajaa. Sen sijaan sossuissa on kolossaalinen Kuka tahansa, kunhan ei Eero -porukka.

 

Pääkepu Juha Sipilä on todistellut pysyneensä rauhallisena ympärillään mylvineestä sote-myrskystä huolimatta. On sanonut tempaisseensa kotipihallaan pyörälenkin jälkeen kerran jopa turpaunet.

Jos poliitikko korostaa nukkuvansa hyvin, se tarkoittaa, ettei poliitikko ole nukkunut silmällistäkään.

 

Sipilä lienee huojentunut vasta 1. kesäkuuta, kun Zysse julisti, ettei hallitus ole kaatumassa soteen, eikä mihinkään muuhunkaan.

Seuraavana yönä kai uni maistui. Pääministerin hermo lepäsi.

Bzzz…

 

Toki kokkaripomo Petteri Orpon luottomiehellä, eduskuntaryhmän puhiksella Kalle Jokisellakin on merkittävä tehtävä hurmahenkisimpien ryhmätoverien kaitsijana.

Jos Jokisen sote-ote alkaa lipsua, leviää koko homma kuin Kallen eväät.

 

Porvarihallituksen työllisyystavoite on muuten pahasti miinuksella. Eihän uusia työpaikkoja ole syntynyt kuin 90 000.

Se on peräti 10 000 työpaikkaa vähemmän, mitä kokkari-sossu-vetoiset Jyrki KataisenJutta Urpilaisen ja Alexander StubbinAntti Rinteen hallitukset onnistuivat edellisellä vaalikaudella tärväämään.

:-) Kokkareilla on valinnanvapaus joko tukea hallitusta tai pukata se nurin.

Sisältö