Heinonen. Hallituksen somevastaava?
Heinonen. Hallituksen somevastaava? © Vesa Lehtimäki

Salainen agentti

Pol.kom 14.08.2019 15:30
Heikki Vento
avatar - 'Heikki Vento

Pääministeri Antti Rinteen (sd) punavihreä hallitus on kaapannut julkisuuden. Kiistoja, otsikoita ja selityksiä riittää. Oppositiovoima kokoomus katosi kartalta joskus keväällä 2019.

Paljon on vettä virrannut Aurajoessa niistä ajoista, kun kokoomus hallitsi mediapelin. Kippari Petteri Orpo anelee hädissään Twitterissä, että Ilta-Sanomat tekisi hänestä haastattelun.

 

Kansanedustaja Timo Heinonen on kesän kokoomussankari, joka on tviitannut yli 28 000 kertaa. Kansanpalvelija on uhrannut sometukseen selvästi myös vapaa-aikaamsa.

Heinonen toimii kuin hallituksen värväämä kaksoisagentti. Hän jakaa sarjatulena juttuja ministereistä ja hallituspuolueista, mutta kokoomuksesta kerrottavaa on harvoin.

Lomaltapaluun kunniaksi kokoomuksen puoluetoimiston tytöt ja pojat voisivat kehittää jotain omaa. Uupumaton Heinonen hoitaa hallituksen.

 

Harhailuistaan huolimatta Heinonen on vilpitön kokkari ja automies, joka epäilee uusia peltipoliiseja liian tehokkaiksi. Kun muut kauhistelevat liikenteen päästöjä, Heinonen hehkuttaa Jyväskylän rallia.

”Yhdeksästoista vuosi perä jälkeen, hei kuka muu vetää tälleen.”

Hanaa!

 

Uusi hallitus jyrää paitsi julkisuudessa myös nimityksissä. Erityisesti Sdp hakee oppositiokautensa jälkeen uusia asemia virkakunnassa.

Kokoomustaustainen sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee menettää virkansa, kun Sdp työntää hommaan ylijohtaja Kirsi Varhilan. Myös valtiovarainministeriöön on tulossa demariväkeä, jos Markus Sovala nimitetään talouspolitiikan koordinaattoriksi.

 

Keskustan puheenjohtajakisasta ja hallituksesta sivuun jäänyt kansanedustaja Annika Saarikko ei ole katoamassa mihinkään. Jos kepun kannatus junnaa, Saarikko saattaa haastaa Antti Kaikkosen tai Katri Kulmunin.

Saarikko on hetken järjestelemässä perheensä nuppilukua, mutta samalla hän saattaa kerätä voimia kepun tuleviin puheenjohtajakisoihin.

Gradunsa Saarikko teki Matti Vanhasen avioeron käsittelystä Ilta-Sanomissa. Jos Saarikko innostuu vauvatauolla jatko-opinnoista, tarvittaessa tutkimusaiheeksi sopisi media ja Kaikkosen avioerot.

P.S. Leikkuri pois, karenssi jää. Aktiivimallista passiivimalliin.

Sisältö