Huhtasaaren pettämätön logiikka: Vastusta maahanmuuttoa, fanita maahanmuuttoa lisäävää politiikkaa

KOLUMNI: Halla-ahon perussuomalaiset puoliintuvat nopeammin kuin radioaktiiviset aineet.
Matti Simula
Pol.kom 16.6.2017 11:28
Uuden pääpersun Jussi Halla-ahon johtama yhden asian liike liikkuu ideologiansa mukaisesti vain yhteen suuntaan. Ulos vallan kamareista. Jussin eduskuntaryhmä puoliintui paljon rivakammin kuin radioaktiiviset aineet, kolmessa vuorokaudessa.   Hartaasti uskova Timo Soini muistuttaa Nasaretin mie...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

”Maahanmuuttoa vihaava nainen
myös ilakoi, kun Donald Trump irrotti maansa Pariisin ilmastosopimuksesta, vaikka nimenomaan maapallon lämpeneminen vauhdittaa kansainvaellusta.”

Kuka kertoisi vihreille että maahamuutto pohjoiseen myös lisää merkittävästi ilmastonmuutosta sillä lämmön tarve on täällä huomattavasti merkittävämpää.

Tai kuka kertoisi vasemmistolle, että vähäisistä bydjeteista jäisi enemmän rahaa köyhille kun turvapaikkaturisteja ei otettaisi.

On näitä virheellisellä logiikalla varustettuja puolueita hieman enemmänkin – näissä em. puolueiden tapauksissa kyse on vielä puoluiden perusarvojen vastaisesta epäloogisesta toiminnasta.

Herra Halla-aho ja rouva Huhtasaari sopivat yhteen (vanhan sanonnan mukaan) kuin paita ja persu. Rouva kieltää evoluutio-opin, rukoillen Trumpin kanssa ja herra kirjoittelee ”ihmissaastasta”, joka vyöryy Eurooppaan. Hän myös juuri ehdotti EUssa rankaisua niille, jotka pelastavat hukkuvia pakolaisia Välimerestä.
En koskaan ole arvostanut Soinia, mutta täytyy todeta, että nyt viime hetkellä hänellekin valkeni, minne Persut ovat menossa. Ehkä hänen henkilökohtainen syynsä oli pyrkimys jäädä ministeriksi, mutta senkun vaan, kunhan nämä ”aidot persut” häipyvät pilaamasta Suomen jo muutenkin rapautunutta mainetta.

Olen Uskossa. Äänestin Soinia lähes 15-vuoden ajan. Olin monesta asiasta eri mieltä, mutta luotin miehen sanaan. -15 siirryin tukemaan Halla-ahoa, koska en voinut enää luottaa Timon sanaan. Timo oli -15 Jussin perheen ja Jussin hengestä huolissaan Jussin hienon työn takia. Lupasin olla käytettävissä mihin vain erikoisjoukko taustallani.

Ihmettelen tätä rasismikorttia. Ei Jussi, Laura tai ak syrji ketään. Suomessa syrjintään suhtaudutaan oikein eli tuomitsevasti. Poikkeus on perussuomalaiset. Meitä on hyväksyttävää syrjiä rasisteiksi tai äärioikeistolaisiksi nimittelemällä. En tunnista noista ystäviäni tai minua.

PS PJ paneeleissa jokainen ehdokas oli täsmälleen samaa mieltä maahanmuutosta, mutta olisi hullua väittää Sampo Terhoa, VT Leena Merta tai Veera Ruohoa rasisteiksi. Kampanjan aikana etenkin Terho totesi olevansa kaikesta samaa mieltä Jussin kanssa. Jussin vestaus oli, että äänestäjälle se on enemmän persoonakysymys.

Hyvä FB tuttuni on Kimmo Kiljunen. Hän ei kaipaa rajoja, vaan hänestä ihmisten pitäisi pystyä liikkumaan kuin linnut maasta toiseen. Kunnioitan Kimmon näkemystä, vaikka olen eri mieltä. Kun olen Uskossa annan kannalle arvoa, vaikka olen silti eri mieltä.

Meitä yhdistää ajatus pienten ja keskisuurten työeläkkeiden korottamisesta ja vähäosaisten tilasta. Naisen ka. työeläke Suomessa on 1,300 brutto.

Perussuomalaisten demonisoiminen ei ole ainoastaan tyhmää, vaan se voi olla myös vaarallista. Jos yhtä ihmisryhmää kiusataan tarpeeksi kauan, nousee vastareaktio. Ja sitä ei kukaan halua nähdä, eikä sen aiheuttamisessa ole järkeä.

Vaalikampanja oli todella likainen, loka lensi, mutta vain yhdestä suunnasta, soinilaisilta (Soini, Terho, Niinistö, Lohela, Sarakkala, Vistbacka ym.)

Pahoja iskuja sai VT Meri, joka sisulla jaksoi taistella loppuun. Jussi sai lokaa päälleen kiihtyvällä tahdilla. Lopulta Veera Ruohosta levitettiin törkeitä valheita.

Koko kampanjan aikana Laura tai Jussi eivät sanoneet negatiivista sanaa muista. He halusivat eheyttää, eivät hajoittaa puoluetta. PS:n kannatuksen kannalta ”Uusi puolue” on jo keskipitkällä aikavälillä hyvä asia. -19 vaalit tulevat menemään hyvin. Kahis