Stubb. Euroopan valo. © Vesa Lehtimäki

Kreisibailaajan paluu

polkom 12.10.2018 06:00
pekka ervasti
F-22. Kampanjakone.
Niinistö. Näpsy näpsystä.

velipekkaervasti@gmail.com
Twitter: @ErvastiPekka

Ensin Alexander ”Kreisibailaaja” Stubb pisti puheenjohtajana kokoomuksen asiat sekaisin. Sitten pääministerinä menivät solmuun maan ja hallituksen asiat. Nyt jäbä duunaa kampanjaa EU-komission puheenjohtajaksi.

Sisäinen pikkupersu riemuitsee: se olisi EU:lle ihan oikein!

 

Aina kun maailmalla, YK:ssa, EU:ssa tai jossakin kansainvälisessä virastossa aukeaa namupaikka, Suomessa pidetään lähestulkoon varmana, että valituksi tulee joku täkäläinen has been -poliitikko. Spekulaatiot palvelevat yleensä jotakin toista suunnitelmaa. Stubbin tapauksessa komission pj-kampanja on alkusoitto tulevalle eurovaalikampanjalle.

Paaviksi ei kukaan suomalainen ole vielä tuputtautunut, mutta kyllä Vatikaanin hillotolppa saattaisi silti Timo Soinia (smurf) himottaa.

 

Stubb jakoi Hesarin julkaisemassa kampanja-avauksessa Euroopan ideologiat kolmeen kategoriaan: fasistit, kommunistit ja liberaalit.

Poliittiselle kartalle eivät mahtuneet sosiaalidemokraateiksi miedontuneet sosialistit tai Stubbin oma taustaryhmä konservatiivit. Sori siitä, mutta mitäs pienistä!

 

Stubbin kampanjaa varten on jo spontaanisti kuvattu monikielinen videokin. Silkkaa rahan tuhlausta. YouTubessa olisi ollut valmis video – polvihousuineen kaikkineen.

 

Poliittiset laskut lankeavat vaalikauden lopulla maksuun. Sinisten kohdalla maksajia ei vain tunnu löytyvän. Iso joukko kansanedustajista aikoo hipsiä käpykaartiin.

Jäljelle jääneille kaikki keinot ovat tarpeen uudelleenvalinnan varmistamiseksi.

Jussi Niinistö on kaikessa hiljaisuudessa kutsunut amerikkalaisen häivehävittäjän nostamaan puolustusministerin profiiliaan. F-22 Raptorin ensivisiitti Suomeen on osa loppukuun Nato-sapelinkalistelua.

Raptori viehättää Niinistöä, sillä se on vielä vaikeampi havaita kuin sinisten kannatus.

 

Mäntyniemessä tuskin on unohdettu, kuinka eduskunta näpäytti Sauli Niinistöä puhemiesvaalissa 2010. Presidentti Niinistö puolestaan näpäytti nyt eduskuntaa tiedustelulakeihin liittyvästä kiireellisuusäänestyksestä. Se on täytetty.

:-) Taas kansaa jaetaan kahtia! Kesäaika vai talviaika?

Sisältö