Mainos

Syötävän hyvä Espanja 18.–23.10.2020

Mainos 28.2.2020 06:50
CWT Kaleva Travel
MAINOS: Espanjan vihreä luoteiskolkka on ansaitusti noussut Euroopan kulinaariseen eturiviin. Tämä matka vie hurmaavaan seikkailuun erilaisten makujen maailmaan, galicialaiseen keittiöön. Galician kiertomatkan aikana useat vierailukohteista ovat Unescon maailmanperintökohteiden listalla, joten matkan kulttuuri-historiallinenkin anti on huomattava.

Alustava matkaohjelma

Sunnuntai 18.10.  Helsinki – Frankfurt – Porto

Lufthansan lennot Frankfurtin kautta Portoon, jossa vastassa on paikallisopas, Ulla Lipasti. Matkalla Galiciaan pidämme lounastauon perinteiseen galicialaiseen kartanotyyliin rakennetun Parador-hotellin ravintolassa, jossa pääsemme aloittamaan matkamme paikallisia tuotteita nauttien. Majoittuminen A Coruñaan.

 

Maanantai 19.10. A Coruña ja ”Costa da Morte”

Tutustumme A Coruñaan, joka tunnetaan myös nimillä ”parveke yli Atlantin” tai ”Rohkeiden satama”. Kierroksen aikana näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Tämän päivän a Coruña on moderni, elinvoimainen metropoli täynnä kauppoja, gallerioita, kahviloita ja ravintoloita. Jatkamme Kuoleman rannikolle, ”Costa da Morte”. Tällä panoraamareitillä nähdään Atlantin valtameren rantoja, pieniä kalastajakyliä kuvauksellisine ja kapeine katuineen, romaanisia ja goottilaisia kirkkoja, ja lopuksi keskiaikaisen pyhiinvaelluksen loppupisteen Finisterren Atlantin rannalla. Nautimme lounaan Finisterrassa hiekkarannan tuntumassa merenantimista nauttien.

 

Tiistai 20.10. Rias Atlas

Rannikkoa myötäilevään reittiin A Coruñasta Ribadeoon mahtuu monenlaista maisemaa ja pientä kylää. Kuvauksellinen kalastajakylä Cedeira tarjoaa oivalliset puitteet retkipäivän lounaalle. Cedeira on epäilemättä yksi Galician ja erityisesti Rías Altas alueen suositeltavimmista paikoista erinomaisesta ruuasta nauttimiseen. Päivän aikana vierailemme myös juustotilalla, jossa meillä on tilaisuus tutustua laajaan galicialaiseen kulinaristiseen tuoteperheeseen kuuluviin tuotteisiin, joista useat ovat alkuperänimityksellä suojattuja.

 

Keskiviikko 21.10. Santiago de Compostela

Siirrymme katolisen maailman tärkeään pyhiinvaelluskohteena tunnettuun Santiago de Compostelaan. Aloitamme kaupunkiin tutustumisen Mercado de Abastos – kauppahallista, jossa myyntikojut tarjoavat valtavan määrän erilaisia tuoretuotteita. Hallissa voi myös herkutella upeilla tapaksilla ja seurata kauppahallin iloista ihmisvilinää. Päivän aikana nautimme lounaan historiallisessa keskustassa sijaitsevassa ravintolassa, jonka keittiö yhdistää taitavasti perinnekeittiön ja nykysuuntaukset. Tuoretuotteet ravintolaan hankitaain päivittäin läheisestä kauppahallista tai suoraan pientuottajilta. Majoittuminen Santiago de Compostelaan.

 

Torstai 22.10. Rias Baixas

Rías Baixas eli alajoet käsittävät pitkän pätkän kiemurtelevaa rannikkoa, josta löytyy paljon pieniä, pittoreskeja kyliä ja kaupunkeja. Täällä viininviljely on myös tärkeää, Albariño on varmasti yksi hienoimpia valkoviinejä maailmassa. Käynti Martin Codax – viinitilalla, tutustuminen viinintuotantoon ja vierailun päättävä viininmaistelu suolaisten purtavien kera on yksi retkipäivän kohokohdista. Viinitilalta jatkamme O Grove – kalastajakylään, jonka satamasta aloitamme jokiristeilyn ja tutustumme Galician tärkeään elinkeinoon, simpukoiden ja ostereiden viljelyyn.  Alukselta käsin voimme seurata, kuinka vanhat kalastajat pienissä veneissään onkivat mustekaloja. Juuri pyydetyt ja keitetyt sinisimpukat ribeiro-viinin kanssa maistuvat herkullisilta. Jäähyväisillallinen.

 

Perjantai  23.10. Kotimatka

Ajo Portoon ja Lufthansan iltalento Helsinkiin Frankfurtin kautta.

 

Matkan hinta                   1.689 €/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa

                                            1.959 €/hlö yhden hengen huoneessa

 

Hintaan lisätään CWT Kaleva Travelin palvelumaksu 22€ / lasku