Mainos

SK:n lukijamatka: Skotlannin linnat 12.–16.4.2018

Mainos 10.11.2017 16:36
CWT Kaleva Travel
Skotlanti on maailmankuulu lukuisista linnoistaan, joista jokainen kertoo omaa tarinaansa maan värikkäästä historiasta. Tällä matkalla tutustumme seitsemään upeaan linnaan, nautimme kauniista maaseutumaisemista ja annamme ajan pysähtyä. Lopuksi tutustumme myös Edinburghiin ja sen kiehtovimpiin linnoihin.

Alustava matkaohjelma:

Torstai 12.4. Helsinki – Edinburgh – Stirling

Finnairin suora aamulento Edinburghiin, missä tapaamme suomalaisen paikallisoppaan. Ajamme Stirlingin kaupunkiin, jossa vierailemme korkean kallion päällä sijaitsevassa Stirlingin linnassa ja näemme sen keskiaikaisen juhlasalin, palatsin ja kappelin. Stirlingistä jatkamme matkaa pieneen Doune Castle -linnaan. Tämä 1300-luvulta peräisin oleva Albanyn herttualle rakennettu linna oli monien kuninkaiden kesäasunto. Päivän päätteeksi teemme veneretken Loch Katrine -järvellä nauttien kansallispuiston kauniista maisemista. Majoitumme Drymeniin. Illallinen.

Perjantai 13.4. Linnoja ja saapuminen Pitlochryyn

Vierailemme Inverary Castle -linnassa Loch Fyne -järven rannalla. Tämä linna on rakennettu 1700-luvulla Argyllin herttualle ja sitä yhä asustaa MacCailein Mor, 13. herttua perheineen. Näemme mm. juhlasalin, ranskalaisvaikutteisen salongin, suuren haarniska- ja asekokoelman sekä eurooppalaista ja aasialaista posliinia, tekstiilejä ja huonekaluja. Jatkamme matkaa pohjoiseen ja vierailemme Kilchurn Castle -linnan raunioilla. Linna toimi varuskuntana 1700-luvulla, mutta se hylättiin vuonna 1760 salaman tuhottua suurimman osan linnasta. Iltapäivällä vierailemme Pitlochryssa Blair Atholl -viskitislaamossa, jossa valmistetaan Bell’s viskiä. Tutustumme viskinvalmistukseen ja saamme maistiaisia. Majoitumme Pitlochryyn. Illallinen.

SK lukijamatka Skotlannin linnat

Lauantai 14.4. Linnojen kautta Edinburghiin

Lähdemme etelää kohti suuntanamme Scone Palace, joka on Skotlannin kuninkaiden kruunajaispaikka ja yksi parhaiten säilyneitä ja ylläpidettyjä linnoja Skotlannissa. Palatsi on Mansfieldin jaarlin omistuksessa ja se on Stone of Destinyn eli niin sanotun Skotlannin kruununjalokiven koti. Edinburghin kupeessa teemme pysähdyksen Lauriston Castle -linnassa, joka on aivan erilainen kuin edellisten päivien linnat. Se on itse asiassa iso herraskartano, jonka viimeinen yksityinen omistaja, Mrs Reid, jätti sen paikalliselle museolautakunnalle testamentissaan. Linnan sisustus on juuri siltä ajalta, vuodelta 1926. Näemme RouvaReidin kylpyhuoneen, kauniita itämaisia mattoja, mosaiikkeja, italialaisia huonekaluja ja tekstiilejä. Nautimme Edinburghissa myöhäisen pubilounaan ja teemme kiertoajelun. Käymme myös Edinburghin linnassa, jossa kuningas King James I of England syntyi. Linnassa säilytetään Skotlannin kruununjalokiviä. Majoitumme Edinburghiin.

Sunnuntai 15.4. Vapaa-aikaa ja Holyrood House

Aamupäivä on vapaa tai vaihtoehtoisesti halukkailla on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle, jolla tutustutaan South Bridge -sillan alle 1700-luvulla rakennettuun kokonaiseen pikkukaupunkiin. Tämä kaupunki hylättiin sata vuotta myöhemmin ja löydettiin uudelleen tietöiden yhteydessä 1990-luvun lopulla. Teemme kierroksen maanalaisissa tunneleissa ja kuulemme niiden historiasta. Retki tulee varata matkavarauksen yhteydessä, kuitenkin viimeistään 28.3.2018. Retken kesto on reilu tunti ja hinta on 17 €/henkilö. Iltapäivällä kävelemme vanhaan kaupunkiin Palace of Holyrood House -palatsiin, joka on kuningatar Elisabeth II Edinburghin residenssi. Tämä loistava barokkityylinen palatsi rakennettiin Mary, Queen of Scots -kuningattarelle. Täällä hänet myös vihittiin ja täällä hänen mustasukkainen toinen aviomiehensä murhasi kuningattaren sihteerin.

Maanantai 16.4. Kotimatka

Finnairin aamulento Helsinkiin.

Matkan hinta per henkilö:

1.479 € jaetussa kahden hengen huoneessa
1.769 € yhden hengen huoneessa
Palvelumaksu 22 € / lasku.

Hintaan sisältyy:

Finnairin reittilennot Helsinki – Edinburgh – Helsinki turistiluokassa veroineen

ohjelman mukaiset majoitukset valitussa huonetyypissä aamiaisella

kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt sekä ateriat (yksi lounas, kaksi illallista)

suomenkielisen matkanjohtajan palvelut paikan päällä

Varaukset ja tiedustelut:

CWT Kaleva Travel
Työpajankatu 9 D,
00580 HelsinkiPuh. 020 561 5540,
ma–pe 8–17
euro@kalevatravel.fi

www.kalevatravel.fi/lukijamatkat

Lue lisää: www.kalevatravel.fi/lukijamatkat

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: CWT Kaleva Travel