Scanialla vastuullisuus näkyy sekä tuotteissa että päivittäisessä työssä

MAINOS: Scania haluaa toimia alansa edelläkävijänä ympäristövastuussa. Sähköajoneuvot ja vaihtoehtoiset polttoaineet vievät tuotevalikoimaa kohti kestävämpää tulevaisuutta. Kotimaan toiminnassa ympäristötekijät otetaan vahvasti huomioon esimerkiksi korjaamoissa.

Scania 25 P battery electric 6x2 rear-steer general cargo transport
Mainos Vastuullisuus 2020 14.10.2020 14:58
GSD NORDIC

Uusimman kuorma-automalliston julkistamisen myötä 2016 ympäristöön ja vastuullisuuteen liittyvät asiat nousivat Scanialla entistä enemmän esille. Tuotemallisto tukee yrityksen identiteettiä kestävän kehityksen kuljetusratkaisujen edelläkävijänä. Scanian tavoitteena on tarjota tuotteita ja palveluja, jotka auttavat asiakkaita huomioimaan ympäristövaikutukset omassa liiketoiminnassaan.

Tänä syksynä Scania julkaisi ensimmäisen sähkökuorma-automalliston, viime syksynä täysin sähköllä toimivan linja-auton sekä tänä keväänä ensimmäiset sähköllä toimivat erillismoottorit. Scanialla on jo aiemmin ollut markkinoiden laajin vaihtoehtoisten polttoaineiden valikoima. Dieselin lisäksi saatavilla ovat mahdollisuudet biokaasun, bioetanolin ja biodieselin käyttöön. Koko dieselmoottorimallisto on myös täysin HVO-yhteensopiva.

”Tuotteidemme käyttövoimien valikoima on markkinoiden laajin. Huippuluokan tuotteiden, niitä tukevien palveluiden ja maan laajimman palveluverkoston avulla voimme tarjota asiakkaillemme vastuullisia ja kestävän kehityksen ratkaisuja kaikkiin kuljetustehtäviin” kertoo Scania Suomi Oy:n toimitusjohtaja ​Henna Wickström​.

Scania Suomi Oy huomioi energiankäytön ja kierrätyksen

Scanian Suomen toiminnassa vastuullisuus pyritään huomioimaan koko toimitusketjussa, kumppanit mukaan lukien. Laajan korjaamoverkoston muokkaaminen vastuulliseksi on yksi yrityksen jatkuvista hankkeista. Korjaamojen osalta siirrytään kestävämpiin energian lähteisiin kuten maalämpöön, aurinkoenergiaan ja esimerkiksi valaistuksessa LEDeihin. Lisäksi kierrätykseen kiinnitetään erityistä huomiota.

Scanialla uskotaan, että jatkossa energian tuotantoon liittyvät asiat nousevat jatkossa entistä enemmän esille. Ajoneuvokannan muuttuessa yhä sähköisemmäksi on kestävien energiaratkaisujen löytäminen tärkeää.

Yritys näkee, että vastuullisuus on liiketoiminnalle nykyisin elinehto ja tulevaisuuden vaatimuksiin halutaan valmistautua jo etupainotteisesti. Scanian mukaan vastuullisuusvaatimusten mukaan toimiminen on myös tärkeä tapa varmistaa tulevaisuuden työvoiman saatavuus.

”Liikenteen sähköistyminen tuo tulevaisuudessa mukanaan paljon haasteita. Vaikka suurin osa suomalaisista kuljetuksista tullaan hoitamaan vielä pitkään dieselmoottoreiden avulla, pitää meidän pystyä varautumaan tulevaisuuden kestävän kehityksen ja vastuullisten energiamuotojen haasteisiin jo nyt” lisää Wickström.

 

https://www.scania.com/fi/