Mainos

Ruoka- ja viinimatka Po-joen maisemiin 22.–27.9.2020

Mainos 17.1.2020 06:19
CWT Kaleva Travel
MAINOS: Ruoka- ja viinimatka Italian Po-joen varren historiallisiin kaupunkeihin viettelee hyvien makujen ystävät. Tutustumme riisin, parmesaanijuuston, balsamiviinietikan, grappan ja parmankinkun tuotantoon. Vierailemme myös maailman suurimmassa Eataly -ruokamaailmassa ja teemme risteilyn viininmaistelun merkeissä Po-joella.

Alustava matkaohjelma

Tiistai 22.9.  Helsinki – Milano – Cremona

Finnairin aamulento Milanoon, missä paikallisopas Satu Mäkelä on vastassa.  Matkalla Cremonan kaupunkiin pysähdymme pienelle maatilalle nauttimaan paikallisherkkuja ja – viinejä. Majoitumme Cremolaan ja tutustumme viulun rakentamiseen. Illallinen.

Keskiviikko 23.9. Parma – parmankinkku ja mostarda 

Tutustumme Parman kaupunkiin lyhyellä kävelykierroksella ja siirrymme Langhiranon rinteille, ilmakuivatun kinkun eli Prosciutto di Parman syntysijoille maistelemaan tuotteita. Tutustumme myös ’mostardaan’ eli cremonalaiseen sokerisinappisäilykkeeseen, jota käytetään muun muassa juustojen seuralaisena.

Torstai 24.9. Mantova – Ferrara

Tutustumme parmesaanijuuston tuotantoon, jonka jälkeen jatkamme matkaa kauniiseen renessanssiarkkitehtuurista tunnettuun Mantovan kaupunkiin. Lounaan nautimme riisitilalla tutustuen riisituotteisiin. Matka jatkuu upeaan Unescon maailman perintökohteeseen, Ferraran kaupunkiin, johon majoitumme ja teemme kävelykierroksen historiallisessa keskustassa.

Perjantai 25.9. Bologna – Eataly-ruokamaailma

Käymme tutustumassa Bolognan ruokamarkkinoihin sekä maailman suurimpaan Il Fico Eataly-ruokamaailmaan, jossa teemme maistelukierroksen. Ruokamaailma on todellinen herkuttelijoiden paratiisi ja kierroksen jälkeen on myös omaa aikaa tutustua tarjontaan ja nauttia päivällinen yhdessä lukuisista ravintoloista.

Lauantai 26.9. Po-joen risteily

Iltapäivän vietämme leppoisasti yhdessä sommelierin kanssa tutustuen alueen viinitarjontaan Po-joella virran viedessä kohti Adrianmerta. Päätämme risteilyn kalaravintolaan, jossa nautimme jäähyväispäivällisen.

Sunnuntai 27.9. Modena – balsamiviinietikka, kuohuviini ja grappa

Matkalla Milanon kentälle tutustumme Modenan alueella balsamiviinietikan valmistukseen. Sieltä jatkamme vielä Oltrepó Pavesen kuohuviinialueelle, jossa tutustumme myös grappan valmistukseen. Lounas. Finnairin iltalento Helsinkiin.

 

Matkan hinta                   1.589 €/hlö jaetussa kahden hengen huoneessa

                                            1.769 €/hlö yhden hengen huoneessa

 Hintaan lisätään CWT Kaleva Travelin palvelumaksu 22€ / lasku