Mainos

Plänet B rakentaa Äänekoskesta biotalouden kärkikeskittymää

Kehittyvä Suomi Mainos 1.4.2019 12:53
GSD NORDICIN TUOTTAMA MAINOS
Sari Åkerlundin vetämän Plänet B -hankkeen tavoitteena on rakentaa Äänekoskelle maailman johtava biotalouskeskittymä. Sen sydämenä toimii Pohjoisen pallonpuoliskon suurin puuta jalostava laitos, Metsä Groupin biotuotetehdas.
Äänekosken kaupunki haluaa kasvaa vuosikymmenen kuluessa maailman johtavaksi biotalouskeskittymäksi. Viime vuonna käynnistyneessä Plänet B -hankkeessa rakennetaan biotalouden innovaatio- ja liiketoimintaympäristöä muun muassa Metsä Groupin biotuotetehtaan vetovoiman avulla.

Plänet B -hankkeen projektijohtaja Sari Åkerlundin mukaan meneillään olevalla hankkeella on kolme tavoitetta: tuoda kaupunkiin uusia yrityksiä, parantaa olemassa olevien yritysten menestymismahdollisuuksia sekä rakentaa helposti lähestyttävä innovaatio-/liiketoiminta-alusta biotalouden sateenvarjon alle.

Äänekosken sijainti keskellä Suomea, aivan Nelostien kupeessa, on biotalous- ja kiertotalousalan yrityksille otollinen. Siksi kaupungissa toimiikin jo toistakymmentä suurta biotalous- ja puualan yritystä. Nyt Plänet B -hanke on käynyt alustavia keskusteluja noin 80 alueesta ja hankkeesta kiinnostuneen yrityksen kanssa.

“Kevään aikana tarkoituksemme on syventää keskusteluja sekä rakentaa yhteistyömalleja ja kehittää palveluja, jotka edistäisivät yritysten sijoittumispäätösten tekemistä. Plänet B ja Äänekosken kaupunki osallistuvat tänä vuonna myös Kasvu Open -sparrausohjelmaan Tulevaisuuden Bio- ja Kiertotalous Kasvupolun kumppanina. Tämä varmasti auttaa meitä osaltaan yritysverkoston rakentamisessa”, Åkerlund sanoo.

Vihreät arvot sekä bio- ja kiertotalouden näkökulma ovat Äänekoskella kaiken kaikkiaan vahvasti esillä. Kaupungissa on parhaillaan meneillään Biotaloudesta vetovoimaa matkailuun -hanke. Äänekoski hakee myös EU-hankerahaa Vihreä uusiutuva Äänekoski -hankkeelle.

“Vihreä uusiutuva Äänekoski -hankkeessa edistetään kaupunkikonsernin vähähiilisyyttä ja ekologisuutta sekä toteutetaan ympäristöohjelma. Uudet toimintamallit huomioidaan jatkossa kaikessa kaupungin toiminnassa kuten hankinnoissa, rakentamisessa ja päätöksenteossa.”