Mainos

Miksi pihka parantaa haavan?

Mainos Vastuullisuus 2021 15.10.2021 15:38
MAINOS: GSD NORDIC
MAINOS: Pihkasalvaa on käytetty hyvin tuloksin haavan hoidossa jo satoja vuosia. Mutta mikä siitä tekee niin ainutlaatuisen?

Samaa pohti lääketieteen tohtori Arno Sipponen työskennellessään aikoinaan terveyskeskuslääkärinä Lapissa. Paikalliset hoitivat vaikeita ja syviäkin haavoja kansanperinteen mukaisesti kotitekoisen pihkasalvan avulla. Arno innostui tutkimaan kuusenpihkan hoitavia ominaisuuksia tutkimusryhmän avulla ja tuloksena syntyi väitöskirja pihkavoiteen käytöstä haavojen hoidossa. Tulokset olivat mykistäviä. Pihka osoittautui antimikrobiseksi ja pihkasalva edesauttoi haavojen umpeutumista.

Arno Sipponen innostui tutkimaan kuusenpihkaa ja sai idean pihkavoiteeseen työskennellessään lääkärinä Lapissa.

Sipponen kehitti tutkimustensa pohjalta pihkasalvan, Abilarin. Pihka kerätään käsin Lapin metsistä puita vahingoittamatta, jonka jälkeen se puhdistetaan ja yhdistetään salvapohjaan teollisesti. Abilar on vuosien saatossa osoittanut tehonsa etenkin vaikeasti paranevien haavojen hoidossa ja sitä käytetään sairaaloissa ja terveyskeskuksissa tulehtuneiden leikkaushaavojen sekä sääri- ja painehaavojen hoitoon. Tuote soveltuu kotikäytössä muun muassa haavojen, kynsivallintulehduksien, suunpielten halkeamien, rakkuloiden ja palovammojen hoitoon. Salvassa käytetty pihka on prosessoitu patentoidulla menetelmällä huoneenlämmössä ja se valmistetaan teollisesti, vakioiduissa prosessiolosuhteissa. Näillä keinoilla varmistetaan pihkasalvan tahmaamattomuus ja tasalaatuisuus.

Abilar® 10 % Pihkasalvaa levitetään kerran tai kahdesti päivässä ohuesti suoraan puhdistettuun haavaan tai palovammaan ja peitetään haavasidoksella. Abilar on CE-merkitty lääkinnällinen laite.

Repolar Pharmaceuticals Oy:n markkinoima Abilar on lähivuosien aikana saanut joukon sisartuotteita, joissa kaikissa käytetään kuusenpihkaa ainesosina. Repolarilta löytyy tuotteita muun muassa kynsisieneen ja aknen oireiden lievittämiseen sekä kattava valikoima eläintenhoitotuotteita.