Mainos

Kulttuurimatkan voi ostaa Serlachius-museoiden verkkokaupasta

Mainos Meidän Suomi 2021 11.3.2021 14:04
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: GSD NORDIC
MAINOS: Maailmankuulun katutaiteilijan Banksyn teoksia nähdään kesällä Serlachius-museoissa. Miten varmistat pääsyn näyttelyyn ja hoidat matkasi järjestelyt: majoituksen taidekaupungissa, bussiliput ja ravintolan pöytävarauksen? Matkavalmistelut ja varaukset sujuvat kätevimmin museon verkkosivuilla​.

Ensimmäisenä ei tule mieleen etsiä museosta palveluja loman viettoon.
Serlachius-museoissa on haluttu vastata asiakkaiden tarpeisiin ja kehitetty museovieraille palvelupaketteja, joita voi ostaa helposti verkosta etukäteen. Tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja pääsy- ja tapahtumalipuista valmiisiin päivän tai kahden paketteihin. Valittavana on pääsylippujen lisäksi ateriat ravintola Göstassa, edestakainen bussikuljetus Tampereelta Mänttään Serlachius-bussilla, päiväretket opastuksineen tai erilaisia pieniä lomia yöpymisineen.

Taidemuseon yhteydessä toimiva ravintola Gösta tähyää Euroopan parhaaksi museoravintolaksi. Se tarjoaa ravintoloitsija Henry Tikkasen johdolla konstailematonta, puhtaista kotimaisista  raaka-aineista valmistettua ruokaa.
Kuva: Touko Hujanen.

Matkailun nousevia trendejä ovat kulttuuri- ja ruokamatkailu sekä omatoimimatkat kohteisiin, joita eivät kansoita suuret turistilaumat. Keskellä suomalaista järvimaisemaa sijaitsevista Serlachius-museoista löytyvät kaikki nämä puolet. Museot tarjoavat elämyksen, jossa maamme paperiteollisuuden syntytarina yhdistyy paperipatruunoiden perustamaan korkeatasoiseen taidekokoelmaan. Tätä kokonaisuutta täydentävät kansainvälisestikin korkeatasoiset nykytaidenäyttelyt, Euroopan parhaaksi tähtäävä museoravintola Gösta, uniikit majoituspalvelut sekä ympäröivä puhdas ja kaunis luonto retkeily mahdollisuuksineen.

Serlachius-museoiden kehitysjohtaja ​Päivi Viherkoski ​on tyytyväinen siihen, miten nopeasti asiakkaat ovat löytäneet palvelujen verkkokaupan: ”Ihmiset haluavat yhä useammin rakentaa lomansa täysin omista lähtökohdistaan, ja me pystymme verkkopalveluilla vastaamaan kysyntään tarjoamalla myös kumppaneidemme palveluita. Olemme täyden palvelun museo- ja matkailukohde. Monelle tulee kuitenkin yllätyksenä, että museostamme voi ostaa kokonaisen loman”.

Serlachius-museo Göstassa 15.5.–10.10.2021 nähtävä Banksy. A Visual Protest on ensimmäinen maailman kuuluisimman
katutaiteilijan taidetta laajasti esittelevä näyttely Suomessa. Teostiedot: Banksy, Love Is In the Air, 2003, serigrafia, yksityiskokoelma. Kuva: 24 Ore Cultura.

Verkossa tehty varaus varmistaa vierailun onnistumisen

Toukokuussa 2021 museoissa avautuva Banksy. A Visual Protest -näyttely on herättänyt jo ennakkoon valtavan kiinnostuksen. Taiteilijan ajattelun mukaisesti näyttelyyn ei peritä lainkaan pääsymaksua. Museoissa varaudutaankin jo ruuhkaan, joka saattaa aiheuttaa haasteita, jos koronatilanne säilyy vaikeana. ”Pääsyn  Banksy-näyttelyyn voi varata verkkopalvelustamme 15.3. alkaen. Verkossa tehty varaus takaa pääsyn huippusuosittuun näyttelyyn tiettyyn kellonaikaan”, Päivi Viherkoski kertoo​.