Mainos

Islannin koskematon luonto kutsuu

Mainos 10.11.2017 09:00
Saagamatkat
Kuumista lähteistään, majesteettisista tulivuoristaan ja mustista hiekkarannoistaan tunnettu Islanti herättää mielikuvituksen. Tuliperäisen maan uumenista purkautuvat vesisuihkut, jylisevät vesiputoukset ja ympäröivä karunkaunis maisema saavat tuntemaan, kuin olisi saapunut keskelle ikiaikaista tarua.

Kuumista lähteistään, majesteettisista tulivuoristaan ja mustista hiekkarannoistaan tunnettu Islanti herättää mielikuvituksen. Tuliperäisen maan uumenista purkautuvat vesisuihkut, jylisevät vesiputoukset ja ympäröivä karunkaunis maisema saavat tuntemaan, kuin olisi saapunut keskelle ikiaikaista tarua. Islanti on nyt suositumpi matkailumaa kuin koskaan. Suurin osa turismista keskittyy Reykjavikin alueelle, mutta saarelta löytyy paljon muutakin nähtävää. 

Pohjois-Islannin kesyttämättömät ja koskemattomat luontokohteet ovat yhä suurten massojen ulottumattomissa. Ainutlaatuinen Myvatn-järvi, ihastuttava satamakaupunki Húsavík sen edessä viihtyvine valaineen, Hraunfossarin laavaputoukset ja vuoristoiset Länsivuonot ovat kohteita, jotka tulisi nähdä ainakin kerran elämässä. Valokuvauksellisia alueita löytyy niin saaren luoteis- kuin pohjoisosistakin.

Luksusjahdin kyydissä

Paras tapa hakeutua Pohjois-Islannin ainutlaatuisten nähtävyyksien ääreen on lähteä tutkimusmatkalle meriteitse. Risteilykeskuksen ja Saga Matkojen yhteistyössä järjestämällä kesäisellä kiertomatkalla risteillään Länsivuonojen ja Islannin pohjoisosien kautta Akureyriin. Merimatkaa tehdään kolmimastoisen moottoroidun jahdin kyydissä. Suomeksi opastetulle risteilylle mahtuu mukaan 50 nopeinta Islannin luonnosta ja kulttuurista kiinnostunutta matkustajaa. 

Jahdilla liikkuen Islantia nähdään uudenlaisesta perspektiivistä, sillä Luoteis- ja Pohjois-Islannin pikkupoukamat ovat saavutettavissa vain meriteitse. 

Mereltä käsin päästään kulkemaan helposti myös Islannin vaikeimmin tavoitettaville alueille, kuten vesiputouksistaan, puhtaasta ilmastaan ja täysin koskemattomista maisemistaan tunnetuille Länsivuonoille. Alueella voi nähdä useita villieläimiä, kuten hylkeitä, naaleja, valaita ja lunneja.

Risteilyn kohokohtia

HRAUNFOSSARIN PUTOUKSET

KULTAINEN KOLMIO

Islannin aktiivisin geysir, Gulfossin majesteettinen putous ja henkeäsalpaavan kaunis, Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen erkanemiskohdassa sijaitseva, Thingvellirin kansallispuisto ovat Islannin tunnetuimpia nähtävyyksiä.

MYVATN-JÄRVI

Tulen ja jään maa – Islannin syrjäisimmät kolkat omalla jahdilla risteillen  

Matka järjestetään 4.–12.8.2018.

Risteilyn reitti kulkee Reykjavikista Akranesiin, Länsivuonojen Bilduldalurista Isafjörduriin, Siglufjörduriin, Húsavíkiin ja Akureyriin. Risteilyn lopuksi palataan bussilla Akureyristä Reykjavikiin. 

Matkan hintaan (alk. 3095 €/hlö) sisältyvät Icelandairin suorat reittilennot, kuljetukset Islannissa, 7 yön risteily M/S Panorama -jahdilla,  täysihoito risteilyllä, retkiä kohteissa ja ja suomenkielisen asiantuntijaoppaan palvelut. 

Katso tarkka matkaohjelma ja lisätiedot osoitteesta www.sagamatkat.fi/lukijamatkat tai www.risteilykeskus.fi/lukijaristeilyt    

Varaukset ja lisätiedot Puh. 020 1441 810  (ma-pe klo 9-17) myynti@risteilykeskus.fi Eerikinkatu 27 (3.krs), 00180 Helsinki risteilykeskus.fi

Yhteistyössä:

       Saga Matkat