Raaka mutta vivahteikas

Tänä kesänä makkara ei ole entisensä.

Gourmet 21.06.2018 06:00
Mikko Numminen

Raakamakkarat ovat tämän kesän ruokatrendi.

Peruscampingistä raakamakkara eroaa paitsi lihaisuudellaan myös sillä, että kyseessä on tuoretuote, joka on kypsennettävä ennen syömistä. Vaikka sen osuus grillimakkaran myynnistä on pieni, valikoimaa löytyy niin HK:lta, Atrialta kuin Saarioisiltakin.

Buumi alkoi kuitenkin varsin kotikutoisesti.

 

Harjun makkaratehdas perustettiin viisi vuotta sitten. Kaksi helsinkiläistä keittiömestaria, Reima Mäenpää ja Jari Lönnberg, etsivät paikkaa Döner Harju -kebabravintolalleen. Samaan aikaan rahaa piti saada jostain, ja syntyi idea omasta makkaratehtaasta.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Valinnat
Sarjakuvat

romaani

Voiko muistoihin luottaa?

elokuva

Perhedraama kiertyy demoniseksi kauhuksi.

runo

Runo piirtää maisemaan sivilisaation historian.

Romaani

Vantaa on juurettoman sukupolven ikoni.

tietokirja

Tulevat taiteilijat asuivat hylätyssä meijerissä Savonlinnan keskustassa.

Sisältö