Raaka mutta vivahteikas
Tänä kesänä makkara ei ole entisensä.
Gourmet
21.06.2018 06:00
Mikko Numminen

Raakamakkarat ovat tämän kesän ruokatrendi.
Peruscampingistä raakamakkara eroaa paitsi lihaisuudellaan myös sillä, että kyseessä on tuoretuote, joka on kypsennettävä ennen syömistä. Vaikka sen osuus grillimakkaran myynnistä on pieni, valikoimaa löytyy niin HK:lta, Atrialta kuin Saarioisiltakin.
Buumi alkoi kuitenkin varsin kotikutoisesti.
Harjun makkaratehdas perustettiin viisi vuotta sitten. Kaksi helsinkiläistä keittiömestaria, Reima Mäenpää ja Jari Lönnberg, etsivät paikkaa Döner Harju -kebabravintolalleen. Samaan aikaan rahaa piti saada jostain, ja syntyi idea omasta makkaratehtaasta.
Sisältö