Henki- ja seksuaalirikoksia

Epäuskottava-sarja käy pätevän raiskaustutkinnan oppitunnista.

Oikeaoppista tutkintaa

Nuori tyttö raiskataan, mutta hän on kykenemätön hakemaan apua ja oikeutta. Poliisi tekee kaikki mahdolliset virheet. Samaan aikaan toisaalla kaksi naispoliisia tutkii raiskaustapauksia kahdessa eri osavaltiossa ja keksii sattumalta, että syyllinen lienee sama mies. Tosipohjaisessa sarjassa nähdään kolme erilaista mutta loistavaa näyttelijää: Toni Collette, Merritt Wever ja Kaitlyn Dever.

Epäuskottava. Netflix.

Kipeä nuoruus

Modernien nuoruuskuvausten uusin tuotos särkee pintakiillon ja jättää jäljelle puhdasta ahdistusta. Päähenkilö-kertoja Rue on narkomaani, joka tuottaa kerta toisensa jälkeen raastavan pettymyksen perheelleen. Toteutus on häikäisevän hieno, mutta teinihahmot perinteisiä: miehisyyden myrkyttämä kovis, hyväksikäytettyjä tyttöjä ja se yksi ylipainoinen ja vähän hassu. Onko sarja tehty nykyisille vai entisille nuorille?

Euphoria. HBO Nordic.

Viileää ruotsalaista

Kiinnostavan, joskin lievästi sekavan ruotsalaisdekkarin käsikirjoituksen taustalla on tuttu Leif G. W. Persson. Hillityn humoristisessa sarjassa tragikoominen keski-ikäinen poliisi saa tutkittavakseen ratkaisemattomia henkirikoksia. Tiimin muutkaan jäsenet eivät ole menestyneimmästä päästä. Pääroolissa nähdään ruotsalaisten rakastama koomikko Robert Gustafsson. Sarja löytyy myös Viaplaylta nimellä Lumen kätkemä.

Kylmäävä tapaus. Yle Areena.

Valinnat
romaani

Ranskalaiskirjailijan kohuttu romaani on järkyttävä – ja järkyttävän hieno.

sarjakuva

Maggy Garrisson jatkaa kovaksikeitetyn dekkarin parhaita perinteitä.

Elokuva

Mika Kaurismäen Mestari Cheng vie Lappiin, joka on kuin halvasta mainoksesta.

Runot

Kiiskiset-kokoelma naurattaa ja vetää vakavaksi.

musiikki

Andy McCoy arvostaa Ben Zyskowiczia.

musiikki

Ilmiliekki on nykyjazzin innostavimpia kokoonpanoja.

Sisältö