Upeaa, Juha Jokela!

Esitystalous 3 on täysosuma.

Ylermi Rajamaa ja kumppanit esittävät median murrosta.
Ylermi Rajamaa ja kumppanit esittävät median murrosta. © STEFAN BREMER / ESPOON KAUPUNGINTEATTERI

Jo Esitystalous 1:n ja 2:n perusteella oli tiedossa, että Juha Jokelalla on kadehdittava taito sukeltaa nykyajan kipukohtiin ja tehdä niistä ajatuksia ravistelevaa teatteria. Nyt kantaesityksensä saanut Esitystalous 3 on oivalluksia pursuava runsaudensarvi. Osa ensi-iltayleisöstä oli tikahtua naurusta. Se katsoi esitystä hilpeänä ajankuvana.

Kuvio on tuttu: mediayhtiön edustajan (Vera Kiiskinen) mukaan Radio Stagen tarjoama maailmankuva on vanhentunut. Musiikki on vääränlaista, puheohjelmat liian raskaita, ja uutisaiheet vääriä.

Stagen perustaja ja päällikkö Jami (Martti Suosalo) ymmärtää, ettei uudella kanavalla ole tilaa journalismille. Tunnelma on outo, kaikki pelkäävät irtisanomista ja kävelevätkin sukkasillaan. Potkuja odotellessaan toimittajien pitäisi kuitenkin brändätä itsensä uudestaan. Omaan kuplaansa ei saa jumittua. Nuorelle aamuradion juontajalle (Riia Kataja) annetaan oma show. Toinen aamujuontaja ja Stagen myyntipäällikkö (Tommi Taurula) haaveilee miesten radiokanavasta ja saa lähteä.

Valinnat
RUNOT

romaani

Kun oikeaa sanaa ei ole, Tommi Kinnunen keksii sen.

Elokuva

Aleksi Salmenperä teki rennon elokuvan menestyspaineista.

elokuva

Eero Milonoff näyttelee olentoa, joka ei kuulu meihin.

teatteri

Mount Everest on häkellyttävän todentuntuinen.

sarjatärpit

Sisältö