Rapua grilliin!

Äyriäisten valikoima on entistä rikkaampi, myös valmistuotteissa.

Gourmet 18.06.2020 06:00
Markus Ånäs
Farangin grillattuja katkarapuja.
Farangin grillattuja katkarapuja. © JARMO WRIGHT

Juhannuksena monessa niemessä grillissä ei paahdukaan tomahawk-pihvejä vaan nippu rapuja, mustekaloja ja simpukoita. Äyriäisten suosio grilliherkkuna on kasvanut vuosi vuodelta.

”Sen eteen on tehty kovasti töitä”, kertoo helsinkiläisen Tukkutorin kalan KarlKala-KalleHuttunen.

Tiikeriravut ja kampasimpukat ovat jo monelle tuttuja. Nyt on halua kokeilla uutta, vaikka eri rapulajikkeita – edullisimman, lammikossa kasvatetun vietnamilaisen ravun sijaan.

Esimerkiksi Tukkutorin kalasta saa gambero rossoa Italiasta, obsiblueta Uudesta-Kaledoniasta ja langustiinia Argentiinasta. Eri rapulajeilla on oma makunsa, aivan kuin eri ostereillakin.

”Vesipumpattu simpukka ei ruskistu vaan kiehuu ja kutistuu rusinaksi.”

Valinnat
Esseitä

Epävarmuuksien paljastamisesta tuli muotia sosiaalisessa mediassa ja kirjallisuudessa.

tietokirja

muistelmat

Valokuva

Mennyt makumaailma avautuu Tampereella.

levy

levytärpit

Avainsanat
Sisältö