Kolme rieslingiä blineille

Hapokas ja mineraalinen riesling sopii bliniviiniksi. Tykötarpeillakin on merkitystä.

viinitärpit 25.01.2019 06:00
Jari F. Lampén

Silkkaa terästä

Saksan Rheinhessenistä tuleva Alexander Gysler Kammerton Weinheimer Riesling Trocken 2016 (19,83 e) on erittäin hapokas, vihreän omenainen ja sitruksinen viini, josta löytyy myös myös mineraalisuutta sekä häivähdys kehittymisestä kertovaa petrolia. Jälkimaussa on hentoa mausteisuutta, joka toimii varsinkin mädin ja smetanan kanssa nautittavien blinien seurana.

 

Pehmeää hedelmäisyyttä

Battenfeld Spanier Hohensülzen Riesling 2016 (23,12 e/tilausvalikoima) on kotoisin niin ikään Rheinhessenistä, mutta tyyli on kypsemmän hedelmäinen. Hapokkuutta on vähemmän, ja etenkin tuoksusta voi aistia trooppista hedelmää. Maku on kuitenkin kuiva, keltaisen omenan ja päärynän sävyttämä, voimakkaan mineraalinen, ja saa veden herahtamaan kielelle. Viini on oiva valinta sienisalaatin kera nautittaville blineille.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Valinnat
Dekkarit

Raidin paluuta kannatti odottaa kuusi vuotta.

tietokirja

Radiomafia oli Ylen  vastaisku paikallisradioille.

musiikki

Helsingissä juhlistetaan renessanssin kohtaloita.

Elokuva

Miia Tervon esikoisdraama löytää hienon sävyn.

Tietokirja

Hitlerin valkyriat lensivät Berliinin taivaan yllä.

kuvataide

Paul Osipow, 79, haluaa vain maalata.

Avainsanat
Sisältö