Sinä lähdit pois, mutta tulit takaisin – Ultra Bra tekee paluun kesän festarilavoille

Ultra Bran huippusuosio on erikoisuus suomalaisen populaarimusiikin historiassa.
Musiikki 25.1.2017 12:08
Mervi Vuorela
Ultra Bra esiintyi 30. tammikuuta 2012 presidenttiehdokas Pekka Haaviston (vihr) tukikonsertissa. © SARI GUSTAFSSON / LEHTIKUVA

Vuonna 2001 toimintansa lopettanut Ultra Bra on ilmoittanut tekevänsä väliaikaisen paluun festarilavoille. Bändi soittaa heinäkuun 1. päivä Seinäjoen Provinssissa, heinäkuun 9. päivä Turun Ruisrockissa ja heinäkuun 16. päivä Joensuun Ilosaarirockissa.

Ultra Bra on aiemmin tehnyt vain kaksi paluukeikkaa. Niistä ensimmäinen oli Juhani Merimaan 60-vuotisjuhlissa Helsingin Tavastialla marraskuussa 2007. Juhlat olivat yksityistilaisuus, jonne ulkopuolisilla faneilla ei ollut asiaa.

Toisen kerran Ultra Bra kokosi rivinsä tammikuussa 2012, jolloin yhtye esiintyi Pekka Haaviston (vihr) presidenttikampanjan tukikonsertissa Helsingin jäähallissa. Sekään ei vielä ollut varsinainen Ultra Bra -keikka, koska bändi soitti vain lyhyen setin ja jakoi lavan useiden muiden esiintyjien kanssa.

”Vastaanotto oli kuitenkin innostunut, ja yleisössä oli jopa sama itse tehty UB-lippu, mikä joskus aikoinaan ilmestyi keikoille”, muistelee Ultra Bran säveltäjä-pianisti Kerkko Koskinen.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu