Levy kymmenessä päivässä

Kevyttä yläpilveä

Death Hawksin uudella videolla silitellään puita ja lauletaan välkkyvälle kristallille. Psychic Harmony on rohkea siirto kohti juustoisempaa new age -psykedeliaa. Kitarat ovat vaihtuneet rönsyileviin kosketinkudelmiin. Täyteläinen saksofoni ja trumpetti hoitavat soolo-osuudet.

Death Hawks: Psychic Harmony. Svart Records.

 

Hyvää faijarockia

Black Keysin soulahtava garage blues kuulostaa yllättävän tuoreelta vuonna 2019. Dan Auerbach (kitara ja laulu) ja Patrick Carney (rummut) eivät ole keksineet menestysreseptiään uudelleen – maailma on muuttunut. Paluulevy, Let´s Rock, on vilpitön ja tarttuva soundtrack kesäiltoihin. Kitara soi rouheasti, laulu iskee ja rumpukompeissa on oivallusta. Let´s Rock on seesteisen särmikästä ”faijarockia”.

Black Keys: Let’s Rock. Nonesuch.

D-vitamiinipommi

Tuottaja Rick Rubin osaa luoda olosuhteet, joissa artisti yltää parhaimpaansa. Tämä pätee myös Santanan Africa Speaks -levyyn. Maestron mailmanmusiikkikeitos on väkevään live-soundiin pohjaava D-vitamiinipommi. Vain kymmenessä päivässä äänitetyn levyn vahvuus on kaiuttimista huokuva nautinnollinen läsnäolo – soittamisen riemu. Levyllä on luonteva rakenne ja selkeä visio. Tähän ei kyllästy hetkessä.

Santana: Africa Speaks. Concord.

Valinnat

Florence Pughin ja Jack Reynorin erosta tulee väkivaltainen.

kirja

Sammakko-kustantamon Leonard Cohen -suomennoksista kannattaa lukea vain toinen.

levy

Nuortenkirjat

musiikki

Pori Jazz esittelee taas myös maailmantähtiä.

musiikki

Avainsanat
Sisältö