Pianisti Ossi Tanneria on valmennetty 12-vuotiaasta kuin huippu-urheilijaa

Kun Ossi sai 5-vuotiaana lahjaksi Walkmanin cd-soittimen, hän kuunteli yhtä innokkaasti klassista musiikkia kuin Tommi Läntistä.
Musiikki 23.7.2016 16:00
”Parhaat konsertit saavat kuulijan näkemään maailman uusin silmin. Voi paeta todellisuutta. Sitä varten me muusikot olemme olemassa”, sanoo pianisti Ossi Tanner. © Maija Tammi

Ossi Tannerilla, 19, on kotonaan avain, jolla pääsee Länsi-Helsingin musiikkiopiston juhlasaliin. Rehtori on antanut sen hänelle. Juhlasalissa Tanner voi harjoitella yöllä, kun muut nukkuvat. Jalkapallon EM-kisojen aikaan hän soitti siellä iltapelien jälkeen aamuyöhön asti, tauotta.

Tanner on Sibelius-Akatemian ensimmäisen vuoden pianolinjan opiskelija, jota Sibelius-Akatemian pianopedagogiikan vastaava Niklas Pokki luonnehtii tulevaisuuden lupaukseksi. Tanner valmistautuu konserttiaan varten. Nuoren pianistin konsertti avaa Mäntän musiikkijuhlat elokuun alussa.

Chopinin vaativan konserton soittaminen kestää 40 minuuttia. Tanner on harjoitellut konserttoa varten koko kevään ja kesän viisi tuntia päivässä. Tai oikeastaan hän on harjoitellut kolmetoista viime vuotta.