Leonard Cohenin tunnustuslyriikka viehättää jäähyväisalbumilla

Tärpeissä myös Beck Hansenin tuorein muodonmuutos.

Viimeiset tunnustukset

Leonard Cohenin postuumi levy on laatujulkaisu. Nimikkokappale Thanks for the Dance ja muutama muukin seisovat ylpeästi klassikoiden rinnalla. Cohen pudottelee painavia säkeitään lähes kuiskaten. Baritoni on karhean täyteläinen ja tulkinta läsnäolevaa. Musiikki on sivuosassa. Se tukee hienovaraisesti runoilijan viimeisiä tunnustuksia. Cohen voi olla ylpeä pojastaan. Adam Cohen vei projektin huolella maaliin.

Leonard Cohen: Thanks for the Dance. Columbia.

 

Hyperavaruus

Beck Hansenille musiikki on muovailuvahaa. Tällä kertaa kameleontti on muotoillut synteettisen poplevyn. Hyperspace on futuristinen ja rytmikäs. Huoliteltu soundimaailma on ilmava ja balanssissa. Tästä voi kiittää tuottaja Pharrell Williamsia, joka on mestari luomaan tarttuvia ja selkeitä r’n’b-rytmejä. Beckiä ja Williamsia yhdistää notkea ja avoin mieli. Tästä huolimatta levy ei yllätä, mutta viihdyttävä se on.

Beck: Hyperspace. Capitol.

 

Pikkukaupungin angstia

Sam Fenderiä on mainostettu Bruce Springsteenin toisena tulemisena. Nuori lupaus tuo mieleen myös The Killersin paatoksen. Hypersonic Missiles on lunastanut brittimedian massiiviset odotukset. Eikä ihme: Fender on lahjakas. Hän kanavoi pikkukaupungin angstia sopivan tavallisesti ja särmikkäästi. Jos northshieldsiläisen pää pysyy kasassa, edessä on hieno ura.

Sam Fender: Hypersonic Missiles. Polydor.

Valinnat
elokuva

Heikki Kossi luo Kokkolassa ääniä Hollywood-elokuviin.

levy

Björkin popkappaleet kääntyivät oopperaksi.

Avainsanat
Sisältö