Vanhan ajan romantikko

Kalevi Suopursun iskelmärock mässäilee tunteilla.

Musiikki 16.10.2020 06:00
Harri Römpötti
Aiemmin Kalevi Suopursu kulki hippivolkkarilla, nyt Kalevi-nimisellä Saabilla. ”Ihmisten identiteetit vaihtelevat”, hän toteaa.
Aiemmin Kalevi Suopursu kulki hippivolkkarilla, nyt Kalevi-nimisellä Saabilla. ”Ihmisten identiteetit vaihtelevat”, hän toteaa. © JARMO WRIGHT

Muusikko Kalevi Suopursu on ainoa henkilö, jolla on sukunimenä valkokukkainen kanervakasvi. Hänelläkin se on nimimerkki, jonka Tomi Leppänen valitsi itselleen.

”Ihmeellistä, etten löytynyt yhtään Suopursua, vaikka se on hieno nimi ja Suomi on täynnä samantapaisia sukunimiä. Otin sen Taisto Tammelta, jonka tulkinta Suopursu-tangosta teki vaikutuksen”, Suopursu sanoo.

Iskelmä tarttui häneen jo lapsena, kun se soi muun muassa mökkimatkoilla autossa. Vanhemmat eivät juuri kuunnelleet rockia.

Suopursu tuntee iskelmää laajasti. Hän mainitsee, että 33-vuotiaana kuollut Tammi oli ensimmäinen suomalainen romani, josta tuli iskelmätähti.

Hiljattain Suopursulle selvisi, että Tammi asui Tampereella samassa talossa, jossa hän itse majailee nyt.

”Olen vanhanaikainen romantikko. Tykkään mollisoinnuista, joilla musiikista tulee iskelmällistä tunteilla mässäilyä”, Suopursu kertoo.

Sisältö