Jussi Hakulinen voitti Joutsenlaulu-kiistan: ”On surullista, että nousee tämmöinen kohu, kun ihminen puolustaa oikeuksiaan”

Markkinaoikeus katsoi, että Vain elämää -ohjelmassa esitettiin luvaton muunnelma Hakulisen kappaleesta. Kiista kesti yli kaksi vuotta.
Musiikki 12.12.2019 20:40
Jussi Hakulinen.
Jussi Hakulinen. © Johanna Sjövall

Markkinaoikeus vahvisti 10. joulukuuta 2019 antamassaan tuomiossa, että Sanoma Media Finland Oy on loukannut Jussi Hakulisen tekijänoikeutta.

Sanoma Media Finlandin tuottamassa Vain elämää -ohjelmassa esitettiin luvaton muunnelma Jussi Hakulisen säveltämästä, sanoittamasta ja sovittamasta Joutsenlaulusta. Hän on Joutsenlaulun ainoa oikeudenhaltija.

Joutsenlaulu-muunnelma saatettiin yleisön kuultavaksi myös radion ja internetin välityksellä. Sitä soitettiin Nelonen Median Radio Suomipop- ja Radio Aalto -kanavilla. Nelonen Media on Sanoma Media Finlandin tytäryhtiö.

Nelonen Media sai Joutsenlaulu-muunnelman käyttöönsä Vain elämää -ohjelman tekemisestä vastaavalta Banijay-tuotantoyhtiöltä. Kyseistä muunnelmaa ei ole julkaistu levyllä eikä musiikin suoratoistopalveluissa.