Jos mikään ei tunnu miltään, kokeile J.A. Mäen Aavaa

Jouhikkotähti Pekko Käppi tarjoaa kaunista lohduttomuutta.

Musiikki 12.04.2019 06:00
Antti karkiainen

Apokalyptinen visio

Suuret voimat riepottelevat eksynyttä ihmispoloa Pekko Käpin Väärä laulu -levyllä. Apokalyptinen visio on vedenpaisumuksineen synkkä, mutta musiikki soi kauniisti. Tekstit huokuvat raamatullista kuvastoa ja jumalkaipuuta. Hieno draaman kaari purkautuu Saattaja-kappaleen täyttymykseen. Rumpali Jani Auvisen myötä K.H.H.L-yhtye on saanut lisää vimmaa, joka heijastuu myös Käpin jouhikon soittoon.

Pekko Käppi & K.H.H.L: Väärä laulu. Svart Records.

Aava avaa silmät

Hei, keski-ikäinen. Eikö mikään tunnu miltään. Tässä täsmälääke, joka avaa silmät elämäsi kevääseen. Radiopuhelimet-yhtyeen laulajan Jyrki Anselmi Mäen debyyttisoolon sävellykset ovat yksinkertaisia, tekstit omaperäisiä ja tulkinta alastonta. Aavaa on ihmiselämän mysteeriä hellivä levy. Siinä soivat ilo, suru ja pyrkimys hyvään elämään.

J.A. Mäki: Aavaa. If Society.

Hyvin rollaa

”Steady rollin Jo with a whole lotta soul.” Näin Jussi Raulamo alias Jo Buddy esittelee itsensä Rhythm ’N’ Roll Rumble -levyllä. Trio Riot -kokoonpanolla häntä ja rumpali Tyko Haapalaa täydentää juuri oikea mies, läskibasisti Mitja Tuurala. Kolmikko leipoo hyväntuulisen roots-tunnelman, jossa hermo lepää. Raaka, rytmikäs ja viihdyttävä levy.

Jo Buddy’s Trio Riot: Rhythm ’N’ Roll Rumble. Ram-Bam.

Valinnat
tietokirja

Mika Mäkeläinen kuvaa asiantuntevasti Pohjois-Korean nykytodellisuutta.

romaani

Rakastin saksalaista huokuu hidasta viisautta.

romaani

Yllämme kaartuva taivas vie natsi-Saksasta 2020-luvulle.

Sarjakuvat

Valotusaika on mestarillinen scifitrilleri.

elokuva

Romain Gavras teki uuden Euroopan Scarfacen.

elämäkerta

Sisältö