Ei pelkkä lintukoto

Älä pelkää elämää on modernia rockia, siis sellaista, joka ei yritä kuulostaa erityisesti miltään menneeltä vuosikymmeneltä.

levy 09.09.2021 18:00
Tero Alanko

Syksyllä 2018 suosikkiyhtye Haloo Helsinki! jäi tauolle. Yleensä se tarkoittaa, että jotain on pahasti vialla tai yhtye on lopen uupunut.

Laulaja-basisti Elli Haloo teki heti soololevyn Ellips-nimellä. Sen vanhakantainen rock oli luontevampaa ja elinvoimaisempaa kuin Haloo Helsingin edellisen albumin (Hulluuden highway, 2017) musiikki. Omien kappaleiden ohella Ellips esitti keikoilla Juice Leskisen, Wigwamin ja Muskan biisejä.

Kitaristit Leo Hakanen ja Jere Marttila nimesivät itsensä Stereoksi ja julkaisivat modernin tuottajalevyn. Sille he kutsuivat muun muassa Teflon Brothersin, Mike Monroen ja Sini Yaseminin. Rumpali Jukka Soldan soitti JVG:n keikoilla.

Uusi Älä pelkää elämää on onnistuneempi levy kuin Hulluuden highway. Sen sovitusratkaisut eivät ole yhtä ilmeisiä ja osoittelevia. Välillä yhtye jopa uskaltaa ottaa rennosti.

Valinnat
elokuva

Teemu Nikin intensiivinen elokuva kerää jo kiitosta maailmalta.

tanssi

Riikka Puumalainen tuo mielellään teatterin elementtejä tanssiteoksiinsa. ”Koen mielekkäänä liikkua ilmaisusta toiseen.”

muotoilutärpit

Haussa on ruskeita lasipulloja, joita on käytetty vuodesta 1953.

romaani

Jukka Viikilä kirjoitti hilpeän romaanin kirjoittamisesta.

sarjakuva

Juba piirsi valikoiman kauhutarinoita alan klassikoiden hengessä.

Sisältö