Koomisesti koronasta

Covid fan tutte on terapiaa korona-ahdingon keskellä. Suomen kovin tekijäjoukko vääntää Mozartin oopperan hulvattomaksi musiikkiteatteriksi..

Tuomas Katajala (vas.), Miina-Liisa Värelä, Johanna Rusanen, Tommi Hakala, Waltteri Torikka ja Outi Huusko ilakoivat Covid fan tuttessa. © Stefan Bremer/Kansallisooppera

Tiukkapipojen on turha nillittää: taide huumorin keinoin on parasta terapiaa käsitellä vaikeita asioita.

Minna Lindgrenin osaavissa käsissä Mozartin Così fan tutten valikoidut kohtaukset ovat kääntyneet Suomen koronakeväästä kertovaksi Covid fan tutteksi. Tarjolla on hulvatonta koomista musiikkiteatteria, jonka avulla niin esittäjät kuin katsojatkin saavat jakaa yhdessä koettuja poikkeuksellisia aikoja.

Lindgrenin libretto vuorosanoineen päivineen on iskevän oivaltava, humoristinen ja satiirinen. Ei sovi kuitenkaan unohtaa sen liikuttavia puolia, kun lauletaan vanhusten erityishuolehtimisesta tai kun Tuomas Katajala virittää herkän aariansa äitienpäivänä, ruusu kädessä äidin ikkunan alla.

Lindgren yhdistelee, leikkaa ja liimaa aarioita ja yhtyekoh­tauksia täysin estoitta. Musiikkia lainataan myös muista Mozartin oopperoista, kuten Don Giovannista ja Taikahuilusta.

Valinnat
Elämäkerta

Fasistiksi herjattu Kauko Kare puolusti demokratiaa ja sananvapautta.

Elämäkerta

Arvio: Arto Tolsa -elämäkerta herättää eloon vanhat sarjapelit ja maaottelut.

Sarjakuva

Ranskalainen Cyril Pedrosa teki koskettavan sarjakuvan sukujuurien etsimisestä.

Elokuva

Arvio: Metsäjätti on sujuva mutta turtunut elokuva.

Sarjatärpit

Uudet sarjat tarjoavat politiittista toimintaa ja hipsterielämää.

Sisältö