Miehet ratsastavat Belgradiin

Euroviisuihin valmistautuva Teräsbetoni lähtee Serbiaan suomeksi, pyrotekniikalla ja paljaalla pinnalla.

terasbetoni
Teräsbetoni – rumpali J.Kuokkanen (vas.), laulaja J. Ahola, kitaristi V. Rantanen ja kitaristi A. Järvinen Ylen Isossa pajassa Helsingissä.

 

Teksti Kati Kiviniemi
Kuva Jussi Nukari / LK

Teräsbetonin Belgradin lähtöselvityksessä yhtye ei uhonnut voittavansa, mutta toiveikkuutta oli havaittavissa sekä Suomen euroviisutiimin että paikalla olleen median puolelta. Euroviisukappaleen Missä miehet ratsastaa suomenkielisyyttäkään ei koettu pisteitä karsivaksi tekijäksi, vaikka eurooppalaiset eivät ole koskaan aiemmin ymmärtäneet suomenkielisiä viisukappaleita.

Juuri kultalevyn saaneiden sankarihevareiden taisteluhuutoa säestävät Belgradissa pyrotekniikka ja nahka kahdessa olomuodossa. ”Esiinnymme samoissa nahkahousuissa kuin karsinnoissakin, ja paljas ylävartalo on taattu”, totesi ”Soturi Ahola”.

Pahimmaksi kilpailijakseen Teräsbetoni epäilee Turkin edustajaa, joka on myös bändi. Kuten Lordi kaksi vuotta sitten, Teräsbetonikaan ei ole euroviisuja varten koottu esitys. Perinteinen viisusävellyshumppa ja hevi kilpailevat jälleen pisteistä.

Ennen 24. toukokuuta pidettävää finaalia on edessä vielä paljon promoamista. Lordin rumistelu sai paljon mediahuomiota ja Teräsbetonikin uskoo ”perussuomalaisjunttimaisen” olemuksensa kiinnostavan kameroita.

Serbiasta yhtye on saanut tiedotteen, jossa kerrotaan maan pääkaupungin Belgradin olevan yksi Euroopan turvallisimmista kaupungeista. Ehkä ajat ovat muuttuneet, ja kun Teräsbetoni tulee lavalle ja ”kaikki räjähtää”, se tehnee vaikutuksen myös serbeihin.

Aiheesta lisää
Ylen Euroviisusivusto
Teräsbetonin kotisivut
Euroviisujen viralliset nettisivut