
Riistaviinien valiot tulevat Italiasta ja Australiasta.
Riistalintujen kumppaniksi käy kirsikkainen nebbiolo-luomuviini.
Sorsan seuraan
Tampereen Viinitukun taideviinisarjaan kuuluva italialainen More Barbera d’Asti Art Wine vol. 8 2013 (21,90 e, tilausvalikoima) on oivallinen riistaviini, joka etiketin Karhujumala-teoksesta huolimatta sopii paremmin hennomman makuiselle riistalle, kuten sorsalle. Viinin tanniinit ovat kypsiä ja hapokkuuttakin riittää. Maussa on muun muassa karpaloa, kirsikkaa ja karhunvatukkaa, jälkimaussa jopa kevyttä savuisuutta.
Lempeä lintuviini
Italian Piemontesta tuleva Terre del Barolo Nebbiolo d’Alba Biologico 2015 (19,30 e) on miellyttävän kypsä ja raikas nebbiolo-viini, jonka tuoksussa on kukkaisuutta ja tummia marjoja. Maku on tasapainoinen ja suutuntumaltaan silkkinen. Luomuviinin lempeissä aromeissa on niin kirsikkaa kuin tammikypsytyksen tuomaa kahvia, vaniljaakin. Hyvä kumppani vaikkapa riistalinnuille.