Kuka voittaa Ars Fennican? – Katso SK:n kuvataidetärpit

Pohjoismaiden parhaimmistoa

Martyyri-kipsiveistos (2018) on 3D-skannaus taiteilija Aurora Reinhardin vartalosta. Suomalainen Reinhard on yksi viidestä pohjoismaalaisesta Ars Fennica -palkintoehdokkaasta. Muut taiteilijat ovat Petri Ala-Maunus, Miriam Bäckström Ruotsista sekä Ragnar Kjartansson ja Egill Sæbjörnsson Islannista. Suomen arvostetuimman kuvataidepalkinnon Ars Fennican voittaja selviää 21.8.

Ars Fennica 2019, Amos Rex (Mannerheimintie 22–24) 8.9. asti

Tunne edellä

Vuoden nuori taiteilija 2019 Nastja Säde Rönkkö eli kuusi kuukautta ilman nettiä. Syntyi multimediateos 6 months without (20182019). To You (2013) -teoksessa hän juo itsensä humalaan Edouard Manet’n Folies-Bergèren baari -maalauksen edessä. Rönkkö tekee yllättäviä installaatioita, performansseja, videoteoksia ja vuorovaikutuksellisia taideprojekteja.

Altered Breaths, Future Feelings, Tampereen taidemuseo (Puutarhakatu 34) 11.8. asti.

Hiphopin tähdet

Jotain ihan muuta tarjoaa Vantaan taidemuseon Artsin kesänäyttely, jonka ovat kuratoineet rap-artisti Paleface ja Jean Ramsay. Esillä on yhdysvaltalais-nigerialaisen Chi Modun valokuvia hiphopin kultakaudelta 1990-luvulta. Valtavan kokoisissa kuvissa poseeraavat muun muassa Tupac Shakur, Ice-T ja Notorious B.I.G.

Uncategorized, luokittelemattomat, Artsi (Paalutori 3, Vantaa) 1.9. asti.

Valinnat
Kirja

Reijo Mäen 30. dekkarissa Venäjä touhuaa omiaan.

Ruoka

Järvikala on eettinen ja muodikas mökkiherkku.

Viini

Juoma

Kirja

Visionääri Olavi Paavolainen tunnisti merkit kirjan kuolemasta.

elokuva

Sisältö