Vakavaan herkutteluun

Suklaata ei tarvitse ahmia laatikkokaupalla edes jouluna. Vähempikin riittää, kunhan se on parempaa.

Gourmet 21.12.2018 06:00
Mikko Numminen
Chjokon suklaat ovat käsityötä.
Chjokon suklaat ovat käsityötä. © Jarmo Wright

Suklaa on ollut Jarkko Karhusen intohimo jo vuosia, mutta neljä vuotta sitten suhde syveni. Karhunen oli sopinut toisen harrastajan kanssa vaihtokaupoista: hän lähetti Kaliforniaan Fazerin sinistä ja Pandaa ja sai itse postissa bean-to-bar-suklaita. Niissä valmistaja on tehnyt suklaan kaakaopapujen paahtamisesta lähtien.

”Makustellessani tajusin, että tässä on nyt jotain, ja perehdyin enemmän vastaaviin suklaisiin ja valmistajiin.”

Kun yt-neuvottelut toivat it-nörtille lopputilin, Karhunen perusti Laatusuklaan ja alkoi tuoda herkkuja myös muiden ulottuville.

 

Karhunen kertoo maistaneensa ja arvioineensa yli 3 100 suklaata. Kritiikit ovat hauskaa luettavaa. Esimerkiksi tšekkiläisen vuohenmaitosuklaan mausta tuli mieleen ”märkä kinnas tai likainen tiskirätti”.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Valinnat
Sarjakuvat

Sarjakuvissa nyt: riemukas elämäkerta, kova lännensarja ja suosittu strippisarja.

Romaani

Koulukriisi rönsyilee moniäänisenä.

Elokuva

Juha Lehtola ohjasi Kari Hotakaisen kirjasta elokuvan.

romaani

 Työharjoittelija Franz etsii ihmisyyttä mielikuvamarkkinoilta.

romaani

Perinnössä räpistellään irti isosiskosta.

Elokuva

Hirokazu Kore-eda teki liikuttavan perhetarinan.

Avainsanat
Sisältö