Pohjoismaista yhteistyötä

Ruokakirja 01.04.2021 06:00
Mikko Numminen
Hummerikeitto on työläs, mutta ”sensaatiomaisen hyvä”, kirja lupaa. © Robert Lindström

Ravintola Plats on keskeinen osa Hanasaaren ruotsalais-suomalaista kulttuurikeskusta. Tuore kirja avaa keittiömestari Lukas Hemnellin ruokafilosofiaa. Resepteissä pohjoismaiset raaka-aineet yhdistyvät ranskalaiseen keittiöön mutta saavat mausteita muualtakin. Voita ja kermaa ei säästellä. Sillin limetti- ja chilimarinadi vie ajatukset Etelä-Amerikkaan. Ja toki kirjasta löytyy lammasresepti ja moderni versio mämmistä pääsiäiseen.

Ravintola Plats – Pohjoismaista gastronomiaa Hanasaaren keit­tiöstä (Teos, 2021). Ravintola Plats (Hanasaarenranta 5, Espoo). Cookalong-tapahtuma 1.4. klo 18: facebook.com/ravintolaplats

Valinnat
romaani

Venla Hiidensalo kirjoitti romaanin taiteilija Tyko Sallisen perhehelvetistä.

sarjakuva

Jouko Ruokosenmäki sukkuloi maailmalla kuin klassikkoelokuvassa.

levy

Bo Sundströmin Det kanske händer -levy painottuu ikivihreisiin jazz-kappaleisiin, mutta mukaan mahtuu myös perinneiskelmää.

kirjat

Kulttuurin moniottelijan Tomi Tuomisen, 46, mielestä antikvariaatti on tulevaisuutta.

arkkitehtuuri

Helsinki tuhoaa kulttuuriympäristönsä ja lähiluontonsa, väittää arkkitehtien pamfletti.

levytärpit

3 ajankohtaista poimintaa klassisen musiikin maailmasta.

Avainsanat
Sisältö