Makeaa muttei imelää

Gourmet 18.12.2020 06:00
Mikko Numminen
Markus Hurskainen teki kahvipöytäkirjan kahvipöydän herkuista.
Markus Hurskainen teki kahvipöytäkirjan kahvipöydän herkuista.

Raikkaus ja tasapainoisuus ovat Markus Hurskaisen mukaan hyvän jälkiruoan salaisuus. Samoilla adjektiiveilla voi luonnehtia Hurskaisen Makeeta-kirjaa. Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomarinakin tunnetun kondiittorin reseptipakissa on bellini-pavlovaa ja Flow-festivaaliyleisön makeannälän tainnuttanutta suklaapatukkaa, mutta myös vähän parempaa versiota perinteisestä tiikerikakusta. Ohjeet ovat havainnollisia, kuvat syötävän kauniita. Satokausiakin seurataan: tulisi jo kevät, jotta pääsisi hauduttamaan raparperia kevätrulliksi.

Markus Hurskainen: Makeeta. 256 s. Teos, 2020.

Valinnat
romaani

Arvio: Markku Pääskysen Aurinko ei liiku alkaa jännityskertomuksena, mutta kääntää huomion kertojaan.

Romaani

Arvio: Palkitun meksikolaiskirjailijan romaanissa lapset ovat menettäneet oikeutensa lapsuuteen.

Tietokirja

Arvio: Sinut on nähty -teoksessa katsotaan elokuvia ja elokuvien katsetta.

Elokuva

Arvio: Uusi elokuva kääntää Pertsan ja Kilun hurjat seikkailut kevyeksi komediaksi.

Romaani

Arvio: Tuhkaan piirretty maa kertoo jatkosodan ajan Lapin karuista vankileireistä.

sarjatärpit

3 tuoretta suoratoistosarjaa.

Avainsanat
Sisältö