Ison k:n varjossa
Kirja näyttää selviävän korona-ajasta yllättävän hyvin.

Koronaa on luonnehdittu stressitestiksi ja digiloikaksi, ja sitä se on ollut kirjallisuudessakin, joskin stressi ja digi eivät ole olleet kirja-alalla aiemminkaan täysin tuntemattomia ilmiöitä.
Pandemia sulki keväällä kirjakaupat Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Espanjassa, Isossa-Britanniassa ja monessa muussa maassa. Myynti romahti ja uusien kirjojen julkaiseminen pantiin jäihin. Esimerkiksi Ranskassa arveltiin toukokuussa, että vuoden kirjatuotannosta katoaa viidennes.
Myös Suomen luku on pysäyttävä, mutta toisella tavalla. Myynti nousi 12,8 prosenttia tammi–syyskuun aikana. Äänikirjojen ja e-kirjojen kauppa kasvoi yli kolmanneksella.
Jo yli miljoona suomalaista kuuntelee äänikirjoja. Kirja-alalle se on tarkoittanut uusia yleisöjä – Elisa Kirjan tuottaman tutkimuksen mukaan yli 40 prosenttia äänikirjojen kuuntelijoista ei lue lainkaan kirjoja. Silti myös painettuja kirjoja oli myyty hieman enemmän kuin vuotta aiemmin.
”Ekoterrorismista voi tulla suuri ilmiö” – Kirjailija Emmi Itäranta kysyy, kuinka pitkälle ihminen voi mennä pelastaakseen maapallon
Parnasso: Kun korona perui kaiken, kirjailija Maria Peura helpottui – viimein oli aikaa kirjalle
Anni Kytömäen Finlandia-voittaja Margarita ja muut helmet – SK valitsi vuoden kiinnostavimmat kotimaiset romaanit
David Foster Wallacen romaanijärkäleen hypetykselle on katetta – SK valitsi vuoden kiinnostavimmat käännöskirjat
Onnellisen yhteiskunnan salaisuus ja ministeri, joka romahti – SK valitsi vuoden kiinnostavimmat tietokirjat
Kun Hangossa soi Darude – SK valitsi vuoden kiinnostavimmat runokokoelmat
Harry Potterin henkeä ja itsetuhoisten ajatusten herkkää käsittelyä – SK valitsi vuoden kiinnostavimmat lasten- ja nuortenkirjat
Tinderistä löytyy julkkismies, joka piilottaa päänsä paperipussiin – SK valitsi vuoden kiinnostavimmat sarjakuvat