Sarjakuvatärpit

SARJAKUVATÄRPIT 12.01.2018 06:00
Jyrki Jantunen

Tulta preerialla

Comanche omistaa kolmen kuutosen karjatilan Wyomingissa. Nuori nainen ei ole belgialaisen lännensarjan päähenkilö vaan etualalle nousee karski Red Dust. Älykkään ja jännittävän sarjakuvaklassikon kaikki Hermannin (s. 1938) piirtämät albumit on vihdoin suomennettu. Salapoliisimaisten tarinoiden lisäksi kannattaa lukea aiemmat osat ja maistaa verta saluunassa.

Hermann – Greg: Comanche 9 ja 10, Paholaisen riemuhuuto, Algernon Brownin kuolema. Suom. Anssi Rauhala. 50 s. Zoom Teufel, 2017.

 

Kristityn maailma

Comanchen jälkeen Hermann hyppäsi 800 vuotta taaksepäin. Keskiajan Eurooppa hehkuu kesäisissä väreissä, mutta kristillinen maailma on irvokas ja kristitty itsekäs. Ritari Aymar de Bois-Maury kulkee aseenkantajansa kanssa kohti esi-isiltä anastettua linnaa. Matkalle osuu monenlaisia kulkijoita, jotka Hermann kuvaa satuttavasti. Kuviteltua realismia, ei fantasiaa.

Hermann: Bois-Mauryn tornit 1, Babette. Suom. Kirsi Kinnunen. 46 s. Sininen Jänis, 2017.

 

Arvoitus Lontoossa

Lontoolainen Maggy saa oudon työpaikan näppärässä dekkarisarjassa. Euroopan tuotteliain sarjakuvantekijä, ranskalainen Lewis Trondheim (s. 1964) vie tarinaa kuin kaksikerroksista bussia: varmasti ja luvaten, että joka matkustajalla on yllätys taskussa. Viihdyttävän avauksen tiukat ruudut piirsi niin ikään ranskalainen Stéphane Oiry. 

Lewis Trondheim – Stéphane Oiry, Maggy Garrisson 1, Hymyile vähän, Maggy. Suom. Anssi Rauhala. 48 s. Sininen Jänis, 2017.

Valinnat
ROMAANI

Ayn Randin tiiliskiviromaanin maailma on yhdelle kauhugalleria ja toiselle paratiisi.

NOVELLIKOKOELMA

Zinaida Lindénin novellit ylittävät rajoja.

TIETOKIRJA

Omaleimaisen arkkitehtuurin aika on ohi.

SARJAKUVA

Karibialainen sarja -albumi huokuu kapinaa ja magiaa.

Lastenkirja

Tuore lastenkirja kuvaa surua viiltävästi.

Avainsanat
Sisältö