Paperitehtaalta hallitukseen

Hallitusvastuu ja ministeriura särkivät Lindströmin terveyden ja tuhosivat puolueen.

Elämäkerta 20.05.2020 06:00
Heikki Vento
Tuoreet ministerit Jari Lindström ja Timo Soini (oik.) antoivat virka- ja tuomarinvakuutuksensa Helsingissä 29. toukokuuta 2015. © Antti Aimo-Koivisto

Paperimies, laborantti Jari Lindströmin (sin) poliitikon uraan mahtuu kaksi huippuhetkeä ja kaksi pohjakosketusta. Kirjassaan Syvään päähän Lindström käy avoimesti ja armottomasti läpi elämänsä.

Kansanedustajan paikka lohkesi toisella yrittämällä, kun Lindström valittiin eduskuntaan 2011 Kymen vaalipiiristä perussuomalaisten listalta. Kolme vuotta aiemmin hän oli päässyt Kouvolan valtuustoon.

Vaaleissa Timo Soinin johtamat perussuomalaiset järjestivät jytkyn, puolue voitti 34 paikkaa ja sai eduskuntaan 39 ehdokastaan. Samalla perussuomalaisista tuli mahdollinen hallituspuolue.

Vaalikamppailussa perussuomalaiset vastusti jyrkästi Euroopan unionin Portugalille ja Kreikalle suunnittelemia tukipaketteja. Tämä ei kuitenkaan estänyt Soinia haaveilemasta hillotolpasta eli puolueen osallistumisesta kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen hallitukseen.

Valinnat
elämäkerta

Kansallisrunoilijan naissuhteet ovat Panu Rajalan tulkintojen avaimia.

elokuva

Chileläinen draama kuvittaa erokriisiä näyttävästi.

Elokuva

Clint Eastwood täyttää 90 vuotta.

elämäkerta

Andy Warhol oli 1900-luvun merkittävin taiteilija, elämäkerta väittää.

levytärpit

Elokuva

Isabelle Huppert on elokuvataiteen palveluksessa.

Sisältö