Jäävit tuomarit nakertavat Kultainen Venla -palkinnon arvostusta – draamasarjojen tekijät keskustelleet jopa Venlojen hylkäämisestä

Tv-alan palkinnoista päättävän Televisioakatemian hallituksen mukaan riippumattoman tuomariston löytäminen on pienessä maassa vaikeaa. Elokuva-alan Jussi-palkinnot jakavalta Filmiauralta tämä onnistuu.
Kulttuuri 17.1.2020 15:28
Kultainen Venla -palkinto.
Kultainen Venla -palkinto. © RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

Kun suomalaisen tv-alan parhaimmistolle jaetaan tänään kello 20.00 alkaen Kultainen Venla -palkintoja, juhlatunnelmassa on kiusallinen sivumaku. Palkintoehdokkaista päättävissä raadeissa myös tuomareita, joilla on rooli myös ehdokkaina olevien ohjelmien tekijöinä.

Helsingin Sanomat ihmetteli Venla- tuomaristoon kuuluneiden Mika Kurvisen, Miira Karhulan ja Anna Dahlmanin kaksoisroolia.

Kurvinen on ohjannut Ylen Invisible Heroes -sarjan, joka tavoittelee parhaan draamasarjan palkintoa. Kurvinen itse on ehdolla vuoden ohjaajaksi.

Karhulan kirjoittama C Moren Aallonmurtaja tavoittelee niin ikään parhaan draamasarjan pystiä. Karhula on ehdolla parhaaksi käsikirjoittajaksi. Dahlman on ohjannut ja käsikirjoittanut Ylellä esitettäviä Aikuisia, joka on ehdolla parhaaksi komediasarjaksi.