Howy Jacobs

Kulttuuri 16.2.2007 12:21

Tamperelaistunut professori etsii mitokondrioista ikääntymisen salaisuuksia, rakastaa punk rockia, kaamosta, kylmyyttä ja napa-alueiden yöttömiä kesiä.

(SK 7/2007)

Hänen viralliset etunimensä ovat Howard Trevor, mutta ei hän oikein Howard Trevorilta näytä. Siksi häntä sanotaankin Howyksi. Ei hän näytä oikein professoriltakaan, mutta silti hän on professori, vieläpä moneen kertaan palkittu tutkimusryhmän johtaja.

Howy Jacobsin virkahuoneen ovenpieleen Tampereen yliopiston lääketieteellisen teknologian instituutissa on ripustettu maastohousuisen akatemiaprofessorin näköiskuva suunnilleen luonnollisessa koossa, joten miehestä ei voi erehtyä, vaikka liveversion irokeesitukkaa onkin ehkä vähän trimmattu.

Vain hakaneula poskesta puuttuu, mutta punkkari mikä punkkari. Sen hän iloisesti myöntää itsekin ja täsmentää olevansa enimmäkseen vanhan koulun kannattaja – vuoden 1977 punkkareita, ”punk rock rebel from the beginning”.

”Tiedemiehet ovat punkkarien tavoin kapinallisia, joten punk kelpaa älylliseksi kodiksi. Siinä on myös aimo annos itseparodiaa. Pitää aina olla valmis vähän tökkimään myös itseään ja ylistettyjä ideoita.”

Toki uudempikin punk kelpaa, ja suosikit voivat vaihtua vaikka päivittäin.

”Jos tänään sanon että Ramones, huomenna voi olla jotain muuta. Punk ei ole kuollut. Se elää ja on nykyisin yhtä lailla viisikymppisten kuin teinien ja jopa lasten musiikkia.”

 

Aiheesta lisää
Wikipedia: Howy Jacobs
Wikipedia: Mitokondrio
FinMit: Howy Jacobs

IMT:n mitokondriotautien ja ikääntymisen tutkimusyksikkö jatkaa Akatemian huippuyksikkönä (Finn-Medi)