Muotoilutapahtumat kukoistavat Fiskarsissa ja Espoossa

Tummanvihreä Big Green Egg -grilli on fine dining -ravintoloiden suosikki.

Laajenee biennaaliksi

Fiskarsin ruukkikylän käsityöläis- ja taiteilijayhteisö järjestää joka kesä laajan näyttelyn Kuparipajassa. Näyttely nähdään 19.5.–15.9. osana uutta Fiskars Village Art & Design Biennalea, jonka toinen pääjärjestäjä on Helsinki Design Weekin taustayhtiö. Biennaalissa nähdään myös muun muassa nykytaidenäyttely Puimala-rakennuksessa sekä ulkoilmassa penkkejä, jotka minimalistisen muotoilun guru Jasper Morrison tilasi 17 kansainväliseltä muotoilijalta.

 

Vihreän munan pöytä

Tummanvihreät, keraamiset Big Green Egg -grillit syntyivät japanilaisen kamado-saviuunin pohjalta USA:ssa 1970-luvulla. Erottuva ulkomuoto on vienyt ne sisustusjulkaisuihin ja paisto-ominaisuudet maahantuojan mukaan Suomen fine dining -keittiöihin, kuten Oloon, Demoon ja Gröniin. Nyt grilliin on ostettavissa lisäosia, joilla se voidaan laajentaa pyörälliseksi ulkokeittiöksi.

 

Saumataan yhdessä

Ensimmäinen vain kankaisiin, ompeluun ja kaavoihin keskittyvä festivaali Ommel järjestettiin Espoossa viime vuonna. Se houkutti yli 3 000 kävijää ja palkittiin Vuoden käsityötekona 2018. Tapahtuma palaa kuvioihin 7.–9. kesäkuuta. Ohjelmassa on monenlaisia lyhytkursseja ja ompelulaneja eli yhdessä ompelua. Festivaaleilla voi ostaa pienten valmistussarjojen kuviokankaita.

Valinnat
esseekokoelma

Jaana Seppänen kirjoittaa ja ajattelee niin kuin lystää.

romaani

Asko Sahlbergin Göteborg kihisee toimintaa.

Lyhytproosa

Pirkko Saision Epäröintejä innostaa osuvan lauseen ystävää.

DEKKARIT

Jaakko Melentjeff syventää tamperelaispoliisien sielunmaisemaa.

musiikki

Stadin kadonneet styget -hanke etenee ja soi.

kuvataide

Amerikansuomalainen kuuraketti-insinööri innoitti kuvanveistäjä Matthew Day Jacksonia.

Sisältö