”Sosiaalisessa mediassa voi luoda illuusion, joka tuo hyvää oloa” – Juliette Binoche suhtautuu ymmärtäen ”puumansa” satumaailmaan

Konkarinäyttelijän uusi elokuva alleviivaa yhteiskunnan tekopyhyyttä ja kaksoisstandardeja. ”Katsokaa vaikka Trumpia ja vaimoaan ja Macronia ja hänen puolisoaan", Binoche osoittaa.
Elokuva 5.9.2019 20:40
Juliette Binoche esittää uudessa elokuvassaan naista, joka tekeytyy sosiaalisessa mediassa todellista ikäänsä nuoremmaksi.

Näyttelijä Juliette Binochella on Instagram-tili. Hän jakaa siellä kuvia elokuviensa kuvauksista, arjestaan, matkoiltaan ja kiinnostuksen kohteistaan, joista yksi on ollut viime aikoina ylitse muiden: nuori ilmastoaktivisti Greta Thunberg.

”Siellä voin sekä nauraa pienille asioille että levittää tärkeää asiaa: tietoisuutta ilmastomuutoksesta ja siitä mitä voisimme tehdä”, Binoche kertoo.

Muuten hän pysyttelee etäällä sosiaalisesta mediasta. Siksi hänen uusin elokuvansa Olen kuka haluat oli jossain määrin haasteellinen. Binoche näyttelee siinä keski-ikäistä Clairea, joka tekeytyy Facebookissa nuoreksi opiskelijanaiseksi. Siitä seuraa virtuaalinen ihmissuhde, jonka päättyminen voi olla vaarallista ja ainakin hyvin vahingollista.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu