”Kohta lapset leikkivät pihalla Väinämöistä” – Iron Danger -elokuvatrilogia on peliväen fantasia

Suomen suurin elokuvahanke ”Tapio Rautavaara” haluaa tehdä palveluksen suomalaiselle identiteetille ja satoja miljoonia voittoa.
Elokuva 24.11.2014 13:00
Ruutukaappaus Iron Danger -promovideosta. © Irondanger.com

Iron Danger on suomalainen elokuvahanke, joka esiteltiin 18. marraskuuta Slush-tapahtumassa. Elokuvia on suunnitteilla kolme, ja ne kertovat Kalevalan tarinoita. Päähenkilö on kuitenkin Tapio Rautavaara. On puhuttu kymmenien, jopa satojen miljoonien budjetista.

Hanketta on kiitetty rohkeudesta ja kritisoitu epämääräisyydestä. Suurissa puheissa on nähty startup-alan hybristä, sillä tekijöillä ei ole aiempaa kokemusta elokuva-alasta. Rovion liiketoiminnanjohtaja Peter Vesterbacka kuitenkin jo julisti Slushissa, että leffoista tulee suurempia kuin Tähtien sota ja Sormusten herra -elokuvista.

Joitain esitettyjä väitteitä oli perjantaihin mennessä jo korjattu. Menestyneet pelifirmat Rovio ja Supercell eivät olleetkaan tuottamassa Iron Dangereita. Tuottaja Ariyuki Suzuki kertoi, ettei elokuvilla ollut vielä edes käsikirjoittajaa tai ohjaajaa. Hän etsii nyt tuotantoapua, ja tuotantoyhtiökin on vielä perustamatta.