Lämpöä pisaran muodossa

Drop-tulisija jatkaa Drop-altaan palkittua muotokieltä.

Palava pisara

Pientaloterassin syksyn valon- ja lämmönlähteeksi on uutuutena tarjolla esimerkiksi Drop Design Fire -tulisija, jossa halot tai hiilet liekehtivät pisaranmuotoisessa syvennyksessä. Sen muoto toistaa Vuoden designteko -palkitun Drop-ulkoaltaan muotoa. Avotulen arveluttaessa tulisijaan saa lisävarusteena kannen, jonka avulla syttyy rauhallisempi bioetanoliliekki.

Kuvataiteen rajalla

Kööpenhaminan arvostettujen Chart-taidemessujen yhteydessä 30.8–1.9. järjestettävä Chart Design Fair ei ole arkitavaran juhlaa. Tapahtuma keskittyy collectable designiin eli keräilyesineiksi suunniteltuihin uusiin huonekaluihin ja astioihin, joissa sekoittuvat nykytaide ja muotoilu, konseptit ja käsityötaito. Suomesta mukana ovat helsinkiläinen galleria Lokal sekä suunnittelijoista muun muassa Aalto + Aalto, Antrei Hartikainen ja Renata Jakowleff.

 

Pullovienti vetää

Heinolan maanalaisesta lähteestä pullotetun Vellamo-kivennäisveden pakkaus uudistui toissa vuonna. Aki Vännin ja Markus Heinosen suunnittelema sininen lasipullo palkittiin New Yorkissa pakkausalan Pentawards-hopeamitalilla 2018, ja marraskuussa se saa Red Dot: Communication Design -palkinnon Berliinissä. Vellamoa on myyty Singaporen F1-kisassa, amerikkalaisen jalkapallon SuperBowl-loppuottelussa sekä Floridan ja Kalifornian hotelleissa.

Valinnat
elokuva

Kärsimys ja kunnia on espanjalaisohjaajan omaelämäkerrallinen tragikomedia.

kuvataide

Elina Merenmies voi maalata yhtä teosta jopa 24 vuotta.

tietokirja

Juha Kuisman mukaan keskusta keksi vihreyden. Ja hukkasi sen, osin Kekkosen takia.

Muistelmat

runokokoelma

Särmää serenadissa on esikoiskokoelma, josta jää hyvä mieli.

tietokirjat

Teinipäiväkirjojen muistoissa yksityinen on yleisinhimillistä.

Sisältö