Designtapahtuma saa paviljongin Helsinkiin – viesti päättäjille

Suomen rakennustaiteen museon ja Designmuseon väliselle parkkipaikalle rakennetaan väliaikainen puupaviljonki, josta tulee designpääkaupunkivuoden keskeinen kohtauspaikka.

Helsinki design Tälle parkkipaikalle Helsinkiin paviljonki nousee. Kuva Google.

”Paviljonki ei vain olla möllötä, vaan sinne on tarkoitus tulla viihtymään”, WDC Helsinki 2012 -tapahtuman johtaja Pekka Timonen sanoo.

Paviljongissa toimii kahvila ja pieni World Design Capital -myymälä. Vappuna 2012 avautuvassa paviljongissa järjestetään workshopeja, kansainvälisiä ja kotimaisia huippupuheenvuoroja, kommentteja designpääkaupungin muuhun ohjelmistoon, päivätansseja, elokuvanäytöksiä, designkirpputoreja ja piknik-tapahtumia.

Pavinjonki itsessään on myös viesti päättäjille.

Kahden museon väliin on suunniteltu jo vuosia lisärakennusta, joka toisi tuiki tarpeellista tilaa museoille. Ministeriön puoltavista lausunnoista huolimatta hanke on tyssännyt toistuvasti hallitukseen, joka on pudottanut hankkeen listoiltaan rahan puutteeseen vedoten.

”Designpääkaupunkivuosi haluaa vauhdittaa hanketta, jotta suomalainen muotoilu ja arkkitehtuuri voisivat esitellä itseään arvoisissaan puitteissa”, Pekka Timonen sanoo.

Siirrettävää paviljonkia suunnittelee parhaillaan kymmenen arkkitehtiopiskelijaa Aalto-yliopistossa. Yksi ehdotuksista pääsee jatkojalostettavaksi.

Paviljonki rakennetaan puusta, ja sen rahoittaa UPM. Kestävänkehityksen periaatteiden mukaisesti paviljongista tehdään kierrätettävä eli se jatkaa myöhemmin matkaansa muihin mahdollisiin paikkoihin.