Angry Birds: Ensimmäinen suomalainen sarjakuva, joka saa nimikkolehden USA:ssa

Vihaisista linnuista on tehty sarjakuvia vasta muutaman vuoden ajan.
Kulttuuri 21.1.2014 18:30

Rovion Angry Birds -hahmot saavat oman sarjakuvalehden Yhdysvalloissa. Rovio on solminut yhteistyösopimuksen kalifornialaisen IDW Publishingin kanssa. Lehden ensimmäinen numero ilmestyy tämän vuoden kesäkuussa.

Angry Birds on ensimmäinen suomalainen sarjakuva, joka saa oman nimikkolehden Yhdysvalloissa. Aiemmin suomalaista sarjakuvaa on julkaistu albumeina ja lehdissä, mutta edes laajasti tunnetuilla muumeilla ei ole ollut omaa lehteä USA:ssa.

"Ilman muuta se on ensimmäinen suomalaisiin hahmoihin perustuva julkaisu Yhdysvalloissa ja englannin kielellä", Suomen sarjakuvaseuran puheenjohtaja Ville Hänninen sanoo.

"Englanniksi on julkaistu aika vähän suomalaista sarjakuvaa verrattuna esimerkiksi ranskankieliseen alueeseen. Käännöksiä tulee ranskaksi 3–5 vuodessa, englanniksi vähemmän."

 

Suosittuihin pelihahmoihin perustuvia Angry Birds -sarjakuvia on tehty vuodesta 2011 alkaen. Roviossa Angry Birds -sarjakuvista vastaa päätoimittaja Jukka Heiskanen. Hänen mukaansa USA on laaja markkina-alue, jossa on mahdollisuus suureen näkyvyyteen.