Kolme vimpainta kokeiltavaksi

vehjetärpit 05.10.2018 06:00
jukka ukkola

Lämpöhöylä

partaterä on maailman yksinkertaisimpia kapistuksia, mutta jotenkin siihen aina keksitään lisää ominaisuuksia. Gilletten Heated Razor -partahöylän nappulasta painamalla vehje lämpenee 45–50-asteiseksi. Parranajo tuntuu kuumalta pyyhkeeltä. Keksintö tulee tarpeeseen, sillä talvi on tulossa ja Gilletten mukaan 54 prosenttia miehistä huuhtoo partateränsä kuumalla vedellä ennen ajelua. Hands free -älyhöylän kun vielä saisi – sellaisen, joka ajelee parran omin päin.

 

Älysuti

Amerikkalaisen Lumi-yhtiön vessaharja osaa puhdistaa itsensä. Kun se asetetaan käytön jälkeen telineeseensä, teline sulkeutuu automaattisesti, alkaa hohtaa violettia valoa ja poistaa kakanrippeet ultraviolettisäteilyn avulla. Mainoksen mukaan sillä voi sen jälkeen harjata vaikka hampaansa. Kickstarterilla rahoitettu keksintö tulee kauppoihin ensi vuonna. Jäämme odottelemaan itsepuhdistuvia vessapapereita, jotta niitäkään ei enää tarvitse narullakuivattaa.

 

Konnatutka

Valvontakameroina käytetään riistakameroiksi kehitettyjä laitteita, jotka kuvaavat kaikkea mikä liikkuu, useimmiten eläimiä. Yhdysvalloissa markkinoille tuleva Eyecloud Cam erottaa kuvakenttään saapuvat ihmiset eläimistä. Jos kohteena on viaton eläin, laite hylkää tallenteen ja säästää muistitilaa tositarkoitukseen, ihmiskonnien tunnistamiseen. Mutta miten kamera suhtautuu koiran kanssa liikkuvaan murtovarkaaseen?

Valinnat
DEKKARIT

Daniel Kuisma ja agentti Forsten ovat trillerisyksyn uudet sankarit.

Romaani

Risto Isomäki vaihtoi tulevaisuustrillerit vanhaan mytologiaan.

ooppera

Pikaparantola rakastaa klassisia kliseitä.

Presidentti ja porvarivalta -kirjan mukaan poliitikot jaetaan yhä niihin, joihin presidentti luottaa ja niihin, joihin hän ei luota.

Elokuva

Taiteellinen toimintadraama vie thaivankilaan.

ELOKUVA

Elämäkertaelokuvan Olavi Virta laulaa ja juo.

Sisältö